Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sju häktade efter skjutningar i Sollentuna

Följ senaste nytt i Expressens livesändning.
Förra fredagen larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Sollentuna, norr om Stockholm.
Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Sju personer är häktade efter flera skjutningar i Sollentuna och Upplands Väsby norr om Stockholm den senaste veckan.

Samtliga häktade är kopplade till ett kriminellt nätverk i Upplands Väsby och en konflikt med ett annat gäng, skriver polisen på sin hemsida.

Samtliga är misstänkta för grovt vapenbrott.

Tre skjutningar har skett i Upplands Väsby och Sollentuna den senaste veckan, vilket Expressen har rapporterat om. 

– Vi arbetar utifrån en hypotes om att det är två grupperingar som skjuter mot varandra och vi har riktat in oss mot dem i vårt arbete, säger Stephan Kiernan, Lokalpolisområdeschef Sollentuna till Expressen. 

Under fredagen har sju personer kopplade till ett kriminellt nätverk i Upplands Väsby häktats av Attunda tingsrätt. De alla misstänks för grovt vapenbrott.

Sedan tidigare är ytterligare en person häktad misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och en person är häktad i sin utevaro misstänkt för samma brott.

– Det här våldsbeteendet är helt oacceptabelt och därför så jobbar vi med att om har tillgång tillvapen och håller på med den typen av brottslighet då kommer vi att rikta allvarlig kraft mot det, säger Stephan Kiernan, Lokalpolisområdeschef Sollentuna till Expressen. 

Stephan Kiernan förklarar vidare att arbetet har lett fram till att flera personer nu kunnat frihetsberövas. 

Tre skjutningar på en vecka

Vid en av de gällande skjutningarna  hittades en skottskadad man i bakluckan till en bil där polisen också ska ha hittat ett automatvapen. Under en annan skjutning (natten till lördag förra veckan) var det en villa i Upplands Väsby som var föremål för skott

Den tredje skjutningen gäller ett bostadsområde i Rotebro i Sollentuna där en lägenhet beskjutits. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.