Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
Medlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team" är ute och letar efter de personer som försvunnit efter att en flod i Arizona plötsligt svämmat över. Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅNMedlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team" är ute och letar efter de personer som försvunnit efter att en flod i Arizona plötsligt svämmat över. Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
Medlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team" är ute och letar efter de personer som försvunnit efter att en flod i Arizona plötsligt svämmat över. Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
Medlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team". Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅNMedlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team". Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN
Medlemmar av "Tonto Rim Search and Rescue team". Foto: RALPH FRESO / AP TT NYHETSBYRÅN

Nio döda efter översvämning vid flod i Arizona

Publicerad

På lördagen blev en flod i Arizona plötsligt översvämmad efter ett kraftigt oväder – och flera personer som var där för att bada försvann.

Enligt CNN har nio personer, däribland sex barn, påträffats döda. 

En person saknas fortfarande.

På lördagen översvämmandes plötsligt en flod i Arizona i USA – och flera personer som befann sig vid en populär badplats i ett urskogsreservat som floden passerar igenom försvann.   

Det var vid 15.20 lokal tid som larmsamtalet kom in. En storm orsakade den plötsliga översvämningen och en omfattande sökinsats tog vid. 

Enligt nyhetsbyrån AP har chefen för den lokala räddningstjänsten uppgett att över 100 personer var och badade när floden översvämmades. En kvinna som befann sig på platsen har berättat att hon såg människor hålla fast sig i träd efter översvämningen, uppger AP.  

Vid midnatt, svensk tid, har nio personer hittats döda, rapporterar Fox News. Fyra kroppar hittades under natten, tre på söndagsmorgonen. Enligt CNN är sex av dessa barn.

En ung man har fortfarande inte kunnat hittas.

Fler personer söks i området

Fyra personer kunde räddas med en helikopter och har förts till sjukhus för vård – eftersom de var djupt nedkylda, uppger AP.  

Sökandet efter den person som ännu inte påträffats pågår ännu, enligt Fox News.

– Det är omöjligt att säga hur många som faktiskt var där. De fick ingen varning. De hörde ett dån och så var vattnet över dem, säger Ron Sattlemaier vid räddningstjänsten, enligt AP.     

Enligt honom förväntar man sig inte längre att hitta fler personer vid liv. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag