Nio bränder på sju timmar i Kristianstad

Foto: Google maps

Under natten till lördagen och under lördagsmorgonen har det brunnit på totalt nio platser i Kristianstad, uppger polisen.

Det har bland annat brunnit i utkikstorn, buskage och fordon.

En av bränderna rubriceras som mordbrand.

– Det är märkligt och klart att det sticker ut, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen. 

Kort efter larmet om den sista branden kunde en person gripas, uppger Evelina Olsson till TT.

Larmet om den första branden kom in vid 03.29. Då hade en brand uppstått i en mindre byggnad vid järnvägen – vilket stoppade tågen. Inget brott misstänks i det fallet.

Tjugo minuter senare var det dags igen, då en bilbrand bröt ut. Och sedan följde fler. Det har sedan dess brunnit i ved, en traktor, ett utkikstorn och vid toaletter i närheten av Naturum.

– Vi har totalt sju stycken mindre bränder på flera platser i Kristianstads tätort. I ett fall misstänks inget brott, det är branden i byggnaden vid järnvägen, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd, på morgonen.

Senare under lördagen meddelade polisen att ytterligare två bränder inträffat.

Strax efter tio på förmiddagen började det brinna i en källare, något som rubriceras som mordbrand.

I övriga ärenden utreds skadegörelse genom brand. 

– Det är märkligt och klart att det sticker ut. Det är mycket nära i tid och nära geografiskt. Vi är jätteintresserade av vittnesuppgifter, är det något man reagerat på så vill vi att man hör av sig, säger Evelina Olsson. 

Ingen person har kommit till skada vid någon av bränderna. 

En person är gripen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.