Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöstedts hustru Ann Måwe får toppjobb – i Vietnam

Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ann Måwe blir Sveriges ambassadör i Vietnams huvudstad Hanoi, meddelade regeringen på torsdagen. Därmed meddelar hennes make, V-ledaren Jonas Sjöstedt som avser stanna kvar i Sverige, att han flyttar tillbaka till hemstaden Umeå. 

– Jag visste också vad det innebar att gifta sig med en diplomat, säger han till Aftonbladet.  

I ett pressmeddelande på torsdagen meddelade regeringen på att Ann Måwe, som tillika är V-ledaren Jonas Sjöstedts fru, blir Sveriges nya ambassadör i Vietnams huvudstad Hanoi.

Ann Måwe, som de senaste åren varit stationerad i Stockholm som departementsråd och biträdande chef på UD:s Mellanöstern- och Nordafrikaenhet, börjar den nya tjänsten den 1 september i år. 

Ann Måwe. Foto: OLLE SPORRONG

Jonas Sjöstedt flyttar till Umeå

Till aftonbladet säger Jonas Sjöstedt att han trots beskedet kommer att fortsätta som partiledare med full kraft. 

– Jag är fantastiskt glad över att Ann får det här uppdraget. Jag vet hur hårt hon jobbar och jag visste också vad det innebar att gifta sig med en diplomat, att det innebär att vi ibland kommer att bo på olika håll enkelt. Det har vi gjort i början av vår relation och nu får vi göra det igen. 

Bodde på Östermalm

Just nu bor Jonas Sjöstedt tillsammans med frun och tvillingarna Greta och Tor i en andrahandslägenhet i Hägersten. Fram till 2016 bodde de dock i Ann Måwes tjänstebostad på Östermalm, vilket V-ledaren inte sällan hånades för eftersom det inte ansågs vara ”typiskt en vänsterpartist” att bo där. 

Ann Måwe och maken Jonas Sjöstedt (V). Foto: EXPRESSEN

Till Aftonbladet meddelar han att han kommer att flytta hem till hemstaden Umeå och börja pendla till Stockholm i samband med detta.

– Nu ska vi ta tag i familjesituationen och lösa den i familjen, beskedet kom ju precis. Helt klart är att Ann flyttar till Hanoi, jag till Umeå.