Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöstedts hot mot Annie Lööf: ”Vi har bara börjat”

Vad innebär egentligen Januariavtalet? Här är en sammanfattning.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Annie Lööf menar att varken V eller SD kommer få något inflytande i januariavtalet.

Men enligt Jonas Sjöstedt vill V inte ha något inflytande i avtalet.

”Vi vill skjuta ned stora delar av avtalet, och vi har bara börjat”, skriver Sjöstedt som svar till Lööf på Twitter.

Expressens politiske kommentator Viktor Barth-Kron skrev ett inlägg på Twitter där han kommenterar politikens januariavtal:

”Att Centerpartiet skulle vilja omförhandla januariavtalet för att hjälpa Socialdemokraternas opinionssiffror får räknas till politikens mer optimistiska visioner...Er nedgång var deras mål, inte en tråkig bieffekt.”

Benjamin Dousa, MUF:s ordförande, svarade på tweeten där han skrev att han tolkar Centerpartiets mål som att begränsa Vänsterpartiets och Sverigedemokraternas inflytande.

Annie Lööf valde att hoppa in i diskussionen och skrev att varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna kommer att få något inflytande i januariavtalet.

Nu har Jonas Sjöstedt gått in och svarat Lööf. På Twitter skriver Sjöstedt:

”Vi vill inte ha något inflytande i JA, vi vill skjuta ned stora delar av avtalet, och vi har bara börjat.”.

Annie Lööfs pressekreterare Stina Wernersson meddelar att de inte har några ytterligare kommentarer än det som skrivits på Twitter. 

Även Vänsterpartiets pressekreterare hänvisar enbart till Twitter och vill inte lämna några övriga kommentarer.

S får sin lägsta notering

Det var i januari förra året som regeringen slöt samarbete med Centerpartiet och Liberalerna, det så kallade januariavtalet.

Trycket på Stefan Löfven att bryta avtalet med C och L har varit stort. Bland annat har Byggnads ordförande Johan Lindholm beskrivit avtalet som ett stort misstag. LO vill att Löfven omförhandlar avtalet och lägger om politiken, samtidigt som att några S-företrädare lyft frågan angående om Löfven bör sitta kvar som ordförande i partiet.

I DN/Ipsos mätning får nu Socialdemokraterna sin lägsta siffra någonsin, 23 procent.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.