SJ fortstätter ställa in tåg

Publicerad
Uppdaterad
SJ fortsätter att ställa in avgångar.
Under måndagen kommer sex tåg tas ur trafik - och räkna med störningar in på veckan.
- Vi beklagar de olägenheter detta kan medföra, säger Elisabeth Lindgren på SJ.
Mitt i fredagsrusningen fick hela 25 tåg tas ur trafik vilket orsakade stora förseningar och folksamlingar på tågstationer i landet.
Och det är inte över än.

Ställer in sex avgångar

SJ ställer in sex avgångar under måndagen. Det gäller tåg på sträckan Stockholm–Göteborg, Stockholm–Uppsala och Stockholm–Hallsberg.
Ytterligare några tåg kommer att få ändrade vagnstyper eller indragna vagnar, med platsbrist som följd, skriver SJ på sin hemsida.
– Vi beklagar de olägenheter detta kan medföra de närmaste dagarna och gör allt vi kan för att ersättningstrafiken med buss skall fungera, säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Försiktighetsåtgärd

Anledningen är en försiktighetsåtgärd då SJ upptäckt sprickor på två hjul. Samtliga vagnar som har den typ av hjul är tagna ur trafik.
SJ räknar med att genomgången av Intercitytågens hjul ska vara klar någon gång i mitten av veckan. Först då kommer också besked om det har hittats fler hjul med sprickbildning, uppger SJ:s presschef Dag Rosander.

"Väldigt pussel"

För att minimera antalet inställda avgångar pågår nu ett gigantiskt pusslande:
- Det är ett väldigt pussel som läggs där man kan byta omlopp och linjer och vagnar och hej och hå, som vår trafikledning gör, säger han.
Någon prognos inför morgondagen vågar han sig dock inte på.
- Det vi hoppas och tror är att det ska ljusna ytterligare något, säger Rosander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag