Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Siw Persson gör comeback

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Siw Persson gör comeback inom politiken.
Foto: LASSE

ALMEDALEN. Den tidigare riksdagsledamoten för folkpartiet, kontroversiella Siw Persson, gör politisk comeback, uppger källor i Almedalen nu för Expressen.se.

Hon ska ha blivit lovad en plats på riksdagslistan för Piratpartiet, kan Expressen.se avslöja.

- Det blev klart alldeles nyligen, uppger en källa för Expressen.se på måndagskvällen.  Enligt vad Expressen.se erfar ska nyheten inom kort offentliggöras.  Siw Persson blev i början av 1990-talet rikskändis när hon offentligt tog fajten med de kriminella mc-gängen i södra Sverige. Siw Persson medverkade i många olika tv-program och prisade vid flera tillfällen för sitt stora civilkurage. Men hon tvingades lämna folkpartiet och offentligheten när hon engagerade sig i en härva av incestanklagelser, anmälningar och påstådd förföljelse.

Stämplades som "rättshaverist"

 Siw Persson använde 1998 riksdagens utredningstjänst för att kartlägga två polismän. Senare valde hon också att rikta flera anmälningar mot poliser och åklagare i Sydsverige. Hon polisanmälde vid upprepade tillfällen också en datakonsult.  Den kända riksdagskvinnan stämplades som "rättshaverist".  Men nu är hon alltså tillbaka.  Siw Persson kandiderar, enligt källor till Expressen.se, för Piratpartiet.  Expressen.se har upprepade gånger sökt Siw Persson för en kommentar, men hittills utan resultat. Sent i natt dementerade dock Piratpartiet att Siw Persson är aktuell för en plats på partiets riksdagslista. - Vi har inte alls haft någon kontakt med Siw Persson, säger Andreas Käiväräinen, organisationsansvarig för Piratpartiet i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.