Sista tweeten – hånade IS-ledare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Expressen i dag.
Charlie Hebdo publicerade en satirteckning på ledaren för IS, Abu Bakr al-Baghdadi, natten mot idag.
I det senaste numret av Charlie Hebdo publicerades teckningen som föreställer en beväpnad jihadist – och påpekar att inga större terrordåd skett i Frankrike.Figuren, ritad av Stéphane Charbonnier som mördades i onsdagens attentat, påpekar sedan:"Vänta!... du har på dig till slutet av januari för att skicka dina hälsningar för helgerna"
Ett av Charlie Hebdos tidigare omslag, här med en karikatyr av Usama Bin Ladin.
Det här var Charlie Hebdos första Muhammedkarikatyr. Efter att Jyllandsposten publicerat sina omtalade karikatyrer 2006 gjorde tidningen detta omslag. "Muhammed bestört över extremister. Det är jobbigt att vara älskad av idioter", lyder rubriken.
Ett av Charlie Hebdos tidigare omslag, där det står "Därför älskar de Libyen. Det är inte lika jobbigt som i New York".
Ett av Charlie Hebdos tidigare omslag. "Ni får spöstraff om ni inte dör av skratt", säger karikatyren. Det var efter denna bild publicerades som en brandbomb kastades in i tidningens lokaler.
Ett av Charlie Hebdos tidigare omslag föreställer en muslim i rullstol, körd av en ortodox jude. "De orörbara – oss får ni inte driva med" står det i rubriken.
"Men vem vill ha engelsmännen i Europa", lyder det här inlägget i EU-debatten.
"Inga händer", säger Bin Laden här på omslaget som publicerades efter terrordåden 11 september 2001.
Ska vi vara rädda för lilla Jesus? frågar tidningen på omslaget här. Det hänvisar till den islamofobi som ledde fram till slöjförbudet i franska skolor.
"Gör som Polanski, gå in i filmindustrin", säger påven till biskopen. Roman Polanski, filmregissören, flydde ju USA och gömmer sig i Frankrike efter att ha utnyttjat en ung flicka sexuellt.
"Vi vill sätta en slöja på Charlie Hebdo", säger rabbin, prästen och imamen på omslaget.
"Kärleken är starkare än hatet", lyder rubriken.
"Bin Laden lever", lyder rubriken till bilden där terrorledaren görs om till Elvis.
Omslaget var en kommentar till kristendomens inställning till samkönade äktenskap.
Jungfru Maria med särade ben blev för mycket för kyrkan
1 / 18

Satirmagasinet Charlie Hebdo har varit i blåsväder många gånger tidigare.

Så sent som i förra veckan publicerades en teckning som uppmärksammade att inga större terrorattentat skett i Frankrike - och uppmuntrade ironiskt gärningsmän att slå till innan slutet av januari.

Tecknaren föll offer för dagens attentat.

Teckningen publicerades i det senaste numret av "Charlie Hedbo" och föreställer en karikatyr på en beväpnad jihadist som uppmärksammar att inga större terrorattentat skett i Frankrike.

Figuren, ritad av Stéphane Charbonnier som mördades i onsdagens attentat, påpekar sedan:

"Vänta!... du har på dig till slutet av januari för att skicka dina hälsningar för helgerna"

Kontroversiella publiceringar

Charlie Hebdo har gjort sig känd för att publicera karikatyrer som skapat stor uppståndelse.

2006 tryckte tidskriften de tolv teckningar som danska Jyllands-Posten tidigare publicerat.

I november 2011 förstördes merparten av redaktionen av en inkastad brandbomb, efter det blivit känt att ytterligare Muhammed-karikatyrer skulle publiceras.

2012 pryddes ett av tidningens omslag en teckning föreställande en muslim i rullstol, körd av en ortodox jude, med texten "driv inte med oss".

– Vi gör karikatyrer av alla, varje vecka, men när vi gör det med profeten så kallas det för provokation, sa chefredaktören Stephane Charbonnier i fransk tv efter att tidningen släppts.

Minst 12 döda

Under onsdagen attackerades den franska tidningen Charlie Hebdo av män beväpnade med automatvapen och raketgevär. Minst 12 personer - två poliser och övriga anställda på tidningen - dödades.

Natten mot i dag publicerade tidningen en satirteckning på sitt Twitterkonto föreställande ledaren för jihadistgruppen Islamiska staten (IS), Abu Bakr al-Baghdadi. Det är oklart om det har någon koppling till dagens händelse.


https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/552773881283764224

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.