Vänner i Bryssel befarar att My Atlegrim kan ha varit i tunnelbanan vid tidpunkten för attentatet vid stationen Maalbeek. My Atlegrims familj har godkänt att Expressen publicerar en efterlysning efter henne. Foto: PrivatVänner i Bryssel befarar att My Atlegrim kan ha varit i tunnelbanan vid tidpunkten för attentatet vid stationen Maalbeek. My Atlegrims familj har godkänt att Expressen publicerar en efterlysning efter henne. Foto: Privat
Vänner i Bryssel befarar att My Atlegrim kan ha varit i tunnelbanan vid tidpunkten för attentatet vid stationen Maalbeek. My Atlegrims familj har godkänt att Expressen publicerar en efterlysning efter henne. Foto: Privat
Passagerare evakueras efter explosionen i tunnelbanan i Maalbeek. Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGESPassagerare evakueras efter explosionen i tunnelbanan i Maalbeek. Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGES

Passagerare evakueras efter explosionen i tunnelbanan i Maalbeek.

 Foto: Xinhua / Polaris / XINHUA / POLARIS POLARIS IMAGES
Svenska kvinnan är en av dem som saknas efter dådet i tunnelbanan. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COMSvenska kvinnan är en av dem som saknas efter dådet i tunnelbanan. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Svenska kvinnan är en av dem som saknas efter dådet i tunnelbanan.

 Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

My, 30, saknas efter attackerna i Bryssel

Publicerad

Tre svenskar är fortfarande försvunna efter terrorattackerna i Bryssel.

En av dem är 30-åriga My Atlegrim.

Sista spåren av henne leder mot tunnelbanan – där en av attackerna utfördes.

– Det är fruktansvärt, vi har ingen information, säger en vän till familjen.

Följ senaste nytt om terrordåden i Bryssel här.

30-åriga My Atlegrim, som är hemmahörande i norra Sverige, befann sig i Bryssel när tisdagens attentat inträffade.

Vänner i Bryssel befarar att hon kan ha varit i tunnelbanan vid tidpunkten för attentatet vid stationen Maalbeek. De söker sedan i går efter henne på belgiska sjukhus. De har även lagt upp en efterlysning efter henne i lokala medier och på Facebook samt satt upp affischer i den belgiska huvudstaden.

My Atlegrims familj har godkänt att Expressen publicerar en efterlysning efter henne.

Om du har information om var My kan befinna sig, kontakta UD:s journummer för drabbade och anhöriga: 08-405 50 05. Det går även bra att ringa på det särskilda krisnummer som upprättats: 08-405 92 00.

Ring UD

My Atlegrims familj vill inte uttala sig, men uppmanar alla med information om ärendet att kontakta UD.

Expressen har även varit i kontakt med vänner till henne.

– Jag vet inte mer än att hon inte hört av sig sedan i går och att familjen inte har haft någon kontakt med henne sedan dess. Det är fruktansvärt, vi har ingen information om var hon kan vara någonstans, säger en bekant.

"Det är fruktansvärt"

UD uppger att tre svenskar fortfarande saknas efter gårdagens attentat, men vill inte bekräfta att kvinnan är en av dem. Om de tre saknade misstänks vara skadade är okänt.

– Vi går inte in på den detaljnivån, säger Anna Ekberg vid UD Press.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag