Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gabbys sista sms till familjen: ”Underligt”

Hör vittnets larmsamtal om Gabby, 22: ”Han fortsatte slå”
22-åriga Gabby Petitos öde har engagerat miljontals människor i sociala medier.
Foto: Instagram

När kontakten med dottern upphörde blev familjen orolig.

Men det var de sista skickade sms:en som fick Gabby Petitos mamma Nichole Schmidt att reagera.

Fallet med Gabby Petito, 22, har engagerat miljontals människor i sociala medier världen över.

Den aspirerande influencern försvann under en roadtrip med sin pojkvän Brian Laundrie, 23, och anmäldes försvunnen den 11 september.

Några dagar senare hittades en död kropp i en nationalpark i delstaten Wyoming som antas vara Gabby Petito och familjen har uttryckt sorg i sociala medier.

Dessförinnan hade pojkvännen, som tidigare anlänt hem ensam från parets gemensamma resa den 1 september, vägrat att samarbeta med polisen – varpå han försvann spårlöst och nu eftersöks av FBI.

https://www.instagram.com/p/CRFCDyJlS2d/

Mamman reagerade

Gabby Petitos familj blev tidigt oroliga för hennes välmående.

Det sista livstecknet var ett videosamtal via Facetime i slutet av augusti och en rad sms – varav ett av det sista skickades den 27 augusti, enligt nya uppgifter till nyhetssajten Insider.

”Kan du hjälpa Stan, jag får hela tiden hans röstmeddelanden och missade samtal”, löd sms:et.

Ett sms som Gabby Petitos mamma kallar ”underligt” och fick henne att reagera.

Insider – som har tagit del av polisens fullmakt gällande en husrannsakan hos pojkvännen – skriver att Stan är namnet på Gabby Petitos morfar men enligt 22-åringens mamma Nichole Schmidt använder de aldrig hans förnamn. 

Det allra sista meddelandet som skickades från Gabby Petitos telefon löd ”ingen mottagning i Yosemite” och skickades den 30 augusti. Mamman har tidigare uttryckt misstankar om att de sista sms:en kanske inte skickades av Gabby Petito själv överhuvudtaget.

Efter de mystiska sms:en stängdes Gabby Petitos mobiltelefon av och gick inte längre att spåra. Enligt polisen har telefonen nu varit avstängd i 19 dagar. 

Gabby Petito slutade också publicera inlägg på Instagram där hon annars var aktiv och brukade lägga upp ett eller flera inlägg i veckan.

Från att prata med varandra flera gånger i veckan, via såväl telefon som sms, upphörde kontakten med familjen helt.

Den sista kända platsen paret befann sig är nationalparken Grand Teton i delstaten Wyoming. Och det var även där som en död kropp senare hittades.

https://www.instagram.com/p/CRZ6asrF9ym/

Uppges ha bråkat under resan

Sedan Gabby Petito anmäldes försvunnen den 11 september har polisen genomsökt parets gemensamma van, det fordon som man reste runt i USA med.

Man har även tittat närmare på en hårddisk tillhörande paret som hoppas ska kunna ge svar på dels vad som har hänt, dels hur parets relation var under resan.

Under måndagen genomsökte FBI och den lokala polisen en bostad tillhörande pojkvännen Brian Laundries föräldrar, där han uppges bo, i delstaten Florida.

Polis och FBI genomsöker en bostad tillhörande pojkvännen i delstaten Florida.
Foto: MOMANDPAPARAZZI.COM / SPLASHNEWS / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Enligt Gabby Petitos mamma bråkade paret flera gånger under resans gång och den 12 augusti stoppades de också av polisen efter flera gräl, bland annat under en resa på motorvägen där parets van höll på att köra av vägen.

I en polisvideo kan man se och höra hur Gabby Petito gråter och säger sig må dåligt, samtidigt som paret försäkrar polisens utsända att de älskar varandra, planerar att gifta sig och inte vill skiljas åt.

I videon svarar Gabby Petito på en rad frågor som ställs av polisen.
Foto: Polisens bilder

Jakten på pojkvännen

Gabby Petitos öde har engagerat i såväl USA som internationellt.

Vid försvinnandet hade 22-åringen drygt 1 000 följare på Instagram. Efter att hon anmälts försvunnen, och senare hittats död, hade hon uppemot 900 000 följare som den senaste veckan har hoppats på ett positivt besked om hennes välbefinnande.

Men under måndagen bekräftade alltså familjen att Gabby Petito hittats död i en nationalpark.

Pojkvännen Brian Laundrie är försvunnen sedan en vecka tillbaka och eftersöks nu.

– Alla i Gabbys familj vill att världen ska veta att Brian inte är försvunnen, han gömmer sig, säger den lokala polisens talesperson Josh Taylor till New York Post.

Polisen vill inte utesluta att pojkvännen kan ha skadat sig själv på ett eller annat vis.

– Huruvida han har skadat sig själv eller inte, vi vet varken eller. Jag tror säkert att det är en möjlighet, säger polisens talesperson Josh Taylor till New York Post.

Sista bilderna på Gabby, 22, innan försvinnandet:

Sista bilderna på Gabby, 22, innan försvinnandet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.