Sista Gripenplanen har landat

Publicerad
Uppdaterad
Under söndagen landar de svenska flygplanen på Sigonella-basen på Sicilien.
Vid klockan 13.50 kom ett Herculesplan med svensk flagg inflygande till basen, rapporterar Expressens utsända, Tomas Kvarnkullen.
- Utanför hangarerna står det ett antal stridsplan, säger Tomas Kvarnkullen.

Den svenska styrkan arbetar intensivt på Sigonella-basen på Sicilien. Under söndagen landade de resterande fem av Jasplanen, och totalt finns nu åtta Jasplan på basen.
Vid klockan nio på morgonen åkte även fyra Herculesplan med destination Sicilien.

Delas av USA och Italien

Expressens Tomas Kvarnkullen befinner sig vid basen och såg ett av Herculesplanen landa vid klockan 13.50.
Basen delas av Italien och den amerikanska marinen. Den ligger omgärdad av åkrar och apelsinträd.
– Utanför hangarerna står det ett antal stridsplan, säger Tomas Kvarnkullen.

"Installerar oss"

Alla fyra Herculesplan kommer att landa under dagen.
Svenskarna har ännu inte kommit i gång med sina huvudsakliga uppgifter.
– Vi håller fortfarande på att installera oss. Vi vet fortfarande inte var vi ska hålla till på basen, säger Louise Levin, presstalesperson för den svenska styrkan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag