Victoria gjorde sista galamiddagen före nya kungliga bebisen. Foto: Pelle T Nilsson/Aop-IblVictoria gjorde sista galamiddagen före nya kungliga bebisen. Foto: Pelle T Nilsson/Aop-Ibl
Victoria gjorde sista galamiddagen före nya kungliga bebisen.  Foto: Pelle T Nilsson/Aop-Ibl
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Fredrik Sandberg/TtKronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: Fredrik Sandberg/Tt

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

 Foto: Fredrik Sandberg/Tt

Sista galamiddagen för höggravid Victoria

Publicerad

Här gör Victoria sista galamiddagen före nya kungliga bebisen.

Men trots att det bara nu handlar om veckor före nedkomsten väljer kronprinsessan att expandera sitt schema.

Hon och hovet har nu lagt till ytterligare en jobbdag för henne innan det är dags att bli mamma igen för andra gången.

I kväll på årets första representationsmiddag på Stockholms slott hamnade två gravida sessor i fokus:

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia.

När prinsessan Sofia hamnade lite mer i fokus på den senaste stora galamiddagen - Nobelfesten - var i kväll Sveriges framtida drottning, kronprinsessan Victoria, också i centrum. Men konstigt vore väl annars:

Det är bara veckor kvar tills kronprinsessan Victoria ska bli mamma igen för andra gången. Hovet har hela tiden sagt i början av mars för den kungliga nedkomsten och det innebär ju bara veckor.

Victoria har bara fåtal officiella åtagande kvar

Middagen i kväll är det sista stora galaframträdandet som kronprinsessan kommer att göra före det är dags att bli mamma igen och utöka familjen på Haga slott. Nu fram till kungliga nedkomsten har kronprinsessan Victoria bara ett fåtal officiella åtaganden kvar i sin kalender.

Det finns definitivt inga fler galamiddagar inplanerade med resten av kungafamiljen och därför var det alldeles speciellt i kväll på Stockholms slott.

Utökar sin kalender

Expressen kan också berätta att kronprinsessan i sista stund har utökat sin officiella kalender. Hela tiden sedan en dryg månad tillbaka har den 10 februari varit sista dagen som kronprinsessan ska arbeta - i alla fall enligt hovets officiella kalender för familjen. Då en prisutdelning i Stockholms stadshus.

Nu har hovet lagt till ytterligare en dag för kronprinsessan Victoria. Dagen efter den 11 februari ska hon på Stockholms slott tillsammans med kungen träffa klimatambassadör Anna Lindstedt. Detta fanns inte med tidigare och är nu alltså en helt ny programpunkt.

- Den officiella kalendern för kungafamiljen kan komma att förändras hela tiden. Det kan tillkomma saker som nu, förklarar Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Kommer det fler jobb för kronprinsessan Victoria inför förlossningen?

- Det är inget vi har information om i dagsläget, säger Ulrika Näsholm.

Inför att Estelle föddes 2012 hade kronprinsessan - precis som nu - en sen tillagd arbetspunkt på Stockholms slott. Det var ett möte med Finlands avgående president Tarja Halonen.

Dagen efter det mötet åkte kronprinsessan in till Karolinska och födde prinsessan Estelle.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag