Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Siri, 11, stoppades av Espresso House

Sveriges största nyhetshändelser.
Siri Hejdenberg, 11.Foto: Privat
De två presentkorten fungerade inte.Foto: Privat

När Siri Hejdenberg fyllde elva år fick hon två presentkort på Espresso House.

När det var dags att spendera summan på fika fick hon dock inte använda dem för att betala.

Nu meddelar Espresso House att de har problem med presentkorten.

Brukar du fika på Espresso House?

När Siri Hejdenberg tillsammans med några kompisar skulle köpa varm choklad på Espresso House i Gävle fungerade inte korten hon fått i födelsedagspresent, något som Arbetarbladet var först med att uppmärksamma.

– Det kändes konstigt. Jag visste ju att jag hade pengar på kortet. De sa att mina föräldrar skulle prata med kundtjänst, berättar Siri Hejdenberg för Expressen.

Hon försökte använda korten en gång till, men inte heller då fungerade de.

På Espresso House menar man att personalen har gjort fel:

”Vad som verkar ha hänt i detta fall är att läsaren i butiken inte kunnat registrera kortet korrekt och att svaret i shop då varit att det inte fungerar. Detta är fel, vad baristan då behöver göra är att manuellt slå in presentkortet i kassan, vilket vi återigen informerat shoppen i Gävle om”, skriver Robin Wilhelmsson, pressansvarig på Espresso House Group, i ett mejl till Arbetarbladet.

Siri fick gratis juice – när reportern var med

Den tredje gången följde Arbetarbladets reporter Catharina Hugosson med till Espresso House – och inte heller då gick köpet igenom. Nu fick Siri Hejdenberg dock en gratis juice.

Enligt Siri Hejdenberg har många i hennes ålder bara kontanter – vilket inte tillåts som betalmedel på kafékedjan. Därför är många barn beroende av presentkorten, menar hon.

Presentkorten köptes i en matbutik men är Espresso Houses egna. Robin Wilhelmsson på Espresso House Group säger till tidningen att man är medvetna om att vissa kort verkar ha avmagnetiserats.

– Vi har nya presentkort som i närtid ska rullas ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.