Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Singelpappan Benjamin, 33, har adopterat fyra barn

Pappa Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring. Foto: Twitter
Pappan delar gärna med sig av familjelivet på sociala medier, här är några av barnen. Foto: Twitter

Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring.

I dag är han pappa till fyra barn med olika funktionsvariationer.

Själv är han gay, något han berättar inspirerat många andra att försöka bli föräldrar.

– Jag ville bara bli en pappa, säger han.

På frågan varför 33-åriga Benjamin Carpenter valt att adoptera fyra barn med olika funktionsvariationer är pappans svar tydligt.

– Jag ville bara bli en pappa, sade han i en intervju i ITV:s morgonprogram This morning i oktober förra året.

Nu planerar han att adoptera ett femte barn, trots att planerna är i ett tidigt stadium, skriver The Independent. Att Benjamin är gay, berättar han med självklarhet, inte är något hinder.

– För mig är föräldraskap mer än att bara dela en gen. Jag är där när mina barn är sjuka, jag går till deras föreställningar, och jag är där för dem om de blivit besvikna eller slagit sig. Jag är där för att plocka upp de skärvorna. För mig, är det det som utgör en förälder, säger han till The Independent.

Här är hela familjen samlad. Foto: Twitter

Adopterade första barnet som 21-åring

När Benjamin var 21 adopterade han sitt första barn, och redan då ansåg han det viktigt att hjälpa ett barn med specialbehov.

I 2016 fick han mottaga utmärkelsen "årets adoptivförälder", och föreläser nu om sitt liv som pappa till barn med särskilda behov.

– Jag kände att jag levt mitt liv och gjort det jag ville, och jag visste att jag ville bli en förälder. För mig var aldrig biologiska barn ett alternativ.

Till vardags jobbar Benjamin själv i en adoptionspanel, där han matchar föräldrar med ensamma barn. Trots att han är relativt ensam om att adoptera som ensam förälder visar statistik i Storbritannien att allt fler HBQT-par väljer att adoptera.

– Det finns fortfarande så många myter om adoption. Jag vill bara visa att, oavsett vem du är eller varifrån du kommer, kan alla med rätt intentioner göra det, säger Benjamin.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!