Pappa Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring. Foto: TwitterPappa Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring. Foto: Twitter
Pappa Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring. Foto: Twitter
Pappan delar gärna med sig av familjelivet på sociala medier, här är några av barnen. Foto: TwitterPappan delar gärna med sig av familjelivet på sociala medier, här är några av barnen. Foto: Twitter
Pappan delar gärna med sig av familjelivet på sociala medier, här är några av barnen. Foto: Twitter

Singelpappan Benjamin, 33, har adopterat fyra barn

Publicerad

Benjamin adopterade sitt första barn som 21-åring.

I dag är han pappa till fyra barn med olika funktionsvariationer.

Själv är han gay, något han berättar inspirerat många andra att försöka bli föräldrar.

– Jag ville bara bli en pappa, säger han.

På frågan varför 33-åriga Benjamin Carpenter valt att adoptera fyra barn med olika funktionsvariationer är pappans svar tydligt.

– Jag ville bara bli en pappa, sade han i en intervju i ITV:s morgonprogram This morning i oktober förra året.

Nu planerar han att adoptera ett femte barn, trots att planerna är i ett tidigt stadium, skriver The Independent. Att Benjamin är gay, berättar han med självklarhet, inte är något hinder.

– För mig är föräldraskap mer än att bara dela en gen. Jag är där när mina barn är sjuka, jag går till deras föreställningar, och jag är där för dem om de blivit besvikna eller slagit sig. Jag är där för att plocka upp de skärvorna. För mig, är det det som utgör en förälder, säger han till The Independent.

Här är hela familjen samlad.Foto: Twitter

Adopterade första barnet som 21-åring

När Benjamin var 21 adopterade han sitt första barn, och redan då ansåg han det viktigt att hjälpa ett barn med specialbehov.

I 2016 fick han mottaga utmärkelsen "årets adoptivförälder", och föreläser nu om sitt liv som pappa till barn med särskilda behov.

– Jag kände att jag levt mitt liv och gjort det jag ville, och jag visste att jag ville bli en förälder. För mig var aldrig biologiska barn ett alternativ.

Till vardags jobbar Benjamin själv i en adoptionspanel, där han matchar föräldrar med ensamma barn. Trots att han är relativt ensam om att adoptera som ensam förälder visar statistik i Storbritannien att allt fler HBQT-par väljer att adoptera.

– Det finns fortfarande så många myter om adoption. Jag vill bara visa att, oavsett vem du är eller varifrån du kommer, kan alla med rätt intentioner göra det, säger Benjamin.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag