Han är född med sjukdomen dysmeli, och som ettåring amputerade 27-årige Simon Risberg båda benen ovanför knäna.
Han använder rullstol, och ett parkeringstillstånd är helt avgörande.
– Jag kommer inte fram annars. Om jag ska parkera på en vanlig parkering, kommer jag inte komma ut ur bilen, det är nästan omöjligt, säger han.
Behövde bevisa på nytt
Rörelsehindrade måste skicka in en ansökan till kommunen med läkarintyg för att få parkeringstillstånd. Det gäller i högst fem år.
Nu när Simon Risbergs tillstånd snart går ut behöver han ordna ett nytt läkarintyg till hemkommunen Solna, som ska visa att han fortsatt har amputerade ben.
– Jag tycker inte man ska behöva ansöka om det igen, för förutsättningarna förändras ju inte om man har en bestående skada. Det känns nästan lite nedvärderande, säger han.
Kommunen accepterade inte tidigare dokument om att han har amputerade ben, och efter en månads väntan fick han tid på en vårdcentral i tisdags, berättar han.
Läkaren skrattade till åt situationen, säger Simon Risberg.
– Han sa ungefär att ”det här är helt befängt, det tar ju tid både från dig och mig och vi har annat att göra”.
Många i liknande situation
Simon Risberg twittrade om händelsen och fick igenkännande kommentarer från andra som upplever liknande situationer. Han säger att han kan förstå att det kan ske bedrägerier, men att systemet borde förenklas för de med kroniska tillstånd.
– Något måste göras när det kommer till de här processerna, för det blir nästan hjärndött tillslut. Men det är den här brutala byråkratin.
Solna stad skriver i en kommentar att de förstår kritiken.
”Ja, vi förstår att det kan upplevas som onödigt krångligt att inkomma med nytt läkarintyg vid varje ny ansökan, men det behövs för ett välgrundat beslut.”
När det gäller fall som Simons skriver de att det eventuellt skulle kunna gå att förlänga befintliga läkarintyg genom telefonsamtal med läkare.
”Vi tar till oss av detta och ser just nu över hur vi kan göra informationen tydligare på stadens hemsida.”