Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Simhallen öppnar för hemlösa under julafton

En simhall i Stockholm öppnar upp för hemlösa på julafton. Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN
Förra året kom mellan 100 och 120 besökare. Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN
De fick bland annat pepparkakor och erbjöds hårklippning, bad och fotvård. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En simhall i Sundbyberg öppnar för sjunde året i rad upp sina dörrar för hemlösa inför julen. 

Ny frisyr, nya kläder, bada till julmusik eller fika erbjuds för den som vill på julafton. Det skriver Mitt i Stockholm.

Sundbyberg simhall, norr om Stockholm, kommer ha öppet mellan klockan nio och tolv på julaftonsförmiddagen för hemlösa. Då får den som vill komma in i värmen, få ett kit med badkläder, handduk och duschprodukter, och bada till stämningsfulla jullåtar. 

Frank Marin är gruppchef på simhallen, han berättar för lokaltidningen Mitt i Stockholm att volontärer på plats erbjuder både hårklippning, fotvård, kläder och trevligt umgänge. 

– De som går härifrån kan känna sig fräscha, nyrakade, fina i håret och ha med sig kassar av nya kläder. Det doneras allt möjligt, inte bara gamla kläder utan även mycket nytt, säger Frank Marin till Mitt i.

Simhallen tar emot donerade kläder

Det brukar komma mellan 100 till 120 personer för att ta del av det som erbjuds. Förra året var även ett 50-tal volontärer på plats för att hjälpa till att brygga kaffe, dela ut fika och sortera kläder. 

– Det var folk i alla åldrar, från små barn som gick runt och delade ut pepparkakor till vuxna. Vi behöver volontärer både den 23:e då vi förbereder i simhallen och den 24:e när vi håller öppet, säger han till tidningen.

Simhallen tar emot kläder från och med 17 december. Det som blir över skänks till kyrkor och andra hjälpverksamheter. 

– Vi har redan fått flera nya företag som vill ställa upp och som också hör av sig till sina leverantörer för att få donerade produkter som besökarna sedan kan ta med sig, säger Frank Marin till Mitt i.