Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Silvrig Volvo hittad dumpad – kan ha varit flyktbil

Kriminalkommissarie Gunnar Appelgren om våldsspiralen
Bild från filmen som påstås visa skottlossningen i Fruängen.
Polisens avspärrning i Fruängen under fredagskvällen.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Polisen har hittat vad man tror är flyktbilen efter skottlossningen i Fruängen i södra Stockholm i fredagskväll, enligt uppgifter till TV4. 

En silverfärgad Volvo har dumpats i en av Stockholms kranskommuner, uppger kanalen. 

Det var vid 18-tiden på fredagen som skott avlossades mot en lägenhetsdörr i Fruängen i södra Stockholm. Flera personer befann sig vid tillfället inne i bostaden – men ingen skadades.

Vittnen såg en silvrig Volvo lämna platsen i hög hastighet – och samma fordon ska också ha setts gasa från Huvudsta centrum i samband med dödsskjutningen där ett par timmar senare, enligt uppgifter till TV4 Nyheterna. 

Nu har polis hittat bilen övergiven i en kommun utanför Stockholm, erfar kanalen.

Film påstås visa skotten

En film som påstås visa våldsdådet i trapphuset har spridits i sociala medier, vilket Expressen tidigare berättat. 

Interiören stämmer överens med Expressens bilder från fredagskvällen. Men de exakta omständigheterna kring filmen har inte gått att verifiera. Bilderna visar hur en gärningsman skjuter flera skott mot en lägenhetsdörr. I beskrivningen till filmen påstås det att videon är inspelad i Fruängen på fredagskvällen. 

Kriminolog Sven Granath: Saknar konsekvenstänk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.