Drottningen, precis som resten av familjen, går nu i väntans tider.Drottningen, precis som resten av familjen, går nu i väntans tider.
Drottningen, precis som resten av familjen, går nu i väntans tider.
Kronprinsessan Victorias mage har på sistone skvallrat om att en kunglig förlossning kan vara nära. Foto: Anders Wiklund/TtKronprinsessan Victorias mage har på sistone skvallrat om att en kunglig förlossning kan vara nära. Foto: Anders Wiklund/Tt
Kronprinsessan Victorias mage har på sistone skvallrat om att en kunglig förlossning kan vara nära. Foto: Anders Wiklund/Tt
Estelle kommer snart att få minst ett syskon. Foto: Kate GaborEstelle kommer snart att få minst ett syskon. Foto: Kate Gabor
Estelle kommer snart att få minst ett syskon. Foto: Kate Gabor

Silvias nya besked om Victorias bebis

Publicerad

Silvia ger nytt besked om kronprinsessan Victoria och förlossningen.

I kväll ändrade sig drottningen om nya kungliga bebisens ankomst:

– Inte än!

I början av mars säger hovet men kanske kan det vara närmare än så.

I den kungliga kalendern gapar Victorias schema tomt fram till pappa kungens 70-årsdag på valborgsmässoafton i april. Prins Daniel har jobbat hela veckan och har även en aktivitet inplanerad på måndag i nästa vecka. Han ska då vara med på en aktivitet för barn på snö på Gärdet i Stockholm. Sedan gapar även hans kalender tom.

Drottningen som ska bli mormor för fjärde gången och tidigare i veckan gav hon det gåtfulla beskedet till de som undrar när Victoria ska föda:

– Vänta och se.

Nu kommer Silvia med nytt besked om dotterns förlossning.

Silvias säkra svar

Expressen träffade henne vid Konstakademiens högtidssammankomst i centrala Stockholm. Drottningen var där tillsammans med sonen Carl Philip och svärdottern Sofia. Hon ska föda i början av april och hon visade stolt upp sin mage vid högtidssammankomsten.

Silvia som kom lite efter Sofia och Carl Philip verkar nu ha fått ny information. På frågan om det är dags för kronprinsessan Victoria att föda nu inom kort svarade drottningen säkert:

– Det tror jag inte.

– Inte än! poängterade hon.

Drottningen, precis som resten av familjen, går nu i väntans tider och det är en anspänning för alla. Men drottningen tar det med ro:

– Vad ska man göra?

Men hur klarar ni väntan?

– Vi väntar med glädje, absolut!

Så om drottningen har rätt så dröjer den kungliga bebisen i alla fall ett tag till. Kanske tills efter de kungliga födelsedagar som vi har framför oss. I morgon lördag fyller prinsessan Leonore två år och på tisdag fyller prinsessan Estelle fyra år.

Tänk om hon som present skulle få en lillebror eller lillayster? Det skulle vara en present att minnas!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag