Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Silvia djupt berörd av bilden på döde Alan

Drottning Silvia berättar i en intervju med GP att hon är djupt berörd av flyktingkrisen och bilden på den döde treårige pojken Aylan, 3 år. Foto: Pelle T Nilsson

Drottning Silvia är djupt berörd av flyktingkrisen.

Nu berättar hon, i en intervju med GP, om sina känslor efter bilden på den döde treårige pojken Alan Kurdi.

– Det går rakt in i hjärtat, säger hon till tidningen.

Under ett besök i Göteborg berättade drottning Silvia om sina tankar och känslor för tidningen GP i den pågående flyktingkatastrofen som nu engagerar världen över.

Drottningen berättar för GP att hon blivit berörd av bilden på döde Alan Kurdi, 3, när han bärs på en strand efter att ha omkommit på flykt från kriget i Syrien.

– Det är naturligtvis något som kommit väldigt nära. Man har följt situationen och läst i tidningen men plötsligt ser man bilden på den lilla treåringen och det går rakt in i hjärtat, säger Silvia till GP.

"Sa något alla kan förstå"

Bilden på Alan och historien om hans familj har blivit en symbol för den pågående flyktingkrisen och har engagerat stora världsledare. Bland annat Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som markerat tydligt att EU-länderna nu tillsammans måste agera.

Merkels agerande hyllas också av drottning Silvia och säger till tidningen GP att hennes budskap är lätt för alla att förstå.

– Det är klart att det är en stor finansiell belastning men vi ska komma ihåg att det inte är länge sedan som många lämnade dåliga förhållanden i Sverige för att söka ett bättre liv i USA, säger hon till GP.