Våldtäktsmisstänkte Julian Assange är inte nöjd med Leif Silbersky och vill byta advokat. "Vill han byta så får han gärna byta, jag har inget emot det", säger en förvånad Silbersky. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Våldtäktsmisstänkte Julian Assange är inte nöjd med Leif Silbersky och vill byta advokat. "Vill han byta så får han gärna byta, jag har inget emot det", säger en förvånad Silbersky. Foto: ROGER VIKSTRÖM

Silbersky: Väldigt förvånande att det här kommer nu

Publicerad
Uppdaterad
Leif Silbersky är förvånad över Julian Assanges önskan att få byta advokat.
Bara en timme innan begäran skickades in pratade han med Assange.
- Det är väldigt förvånande att det här kommer nu, säger Silbersky till Expressen.se.
Våldtäktsmisstänkte Julian Assange har Leif Silbersky som advokat, men nu vill han byta.
– Det är helt acceptabelt. Vill han byta så får han gärna byta, jag har inget emot det, säger Leif Silbersky och fortsätter:
– Man ska absolut ha en advokat som man har 100 procent förtroende till, har man inte det så ska man byta.

"Jag ringer alltid upp"

I ansökan står det att Julian Assange upplever Silbersky som inte tillräckligt engagerad.
– Jag delar inte hans uppfattning om det.
Assange tycker också att Silbersky har varit svår att nå.
– Jag sitter i rättegångar under dagtid, men jag ringer alltid upp. Nu har jag suttit väldigt upptagen med helikoptermålet, men ringer han på dagtid ringer jag alltid upp honom kvällstid, säger Leif Silbersky.
Hur har du upplevt relationen med Assange?
– Från min sida har det inte varit något problem. Och det är väldigt förvånande att det här kommer nu. Jag pratade med honom för en timme sedan och då var det inte aktuellt. Han har inte sagt något till mig, säger Silbersky.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag