Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sigtunamamma på väg att släppas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

För tre månader sedan dömdes den 31-åriga mamman i Sigtuna för mordet på sina två barn, Elias, 4 och Tevin, 8,

Nu är hon på väg att utvisas till hemlandet Kenya, skriver Aftonbladet.

Där fruktar kvinnan för sitt eget liv.

Det var i september förra året som de två bröderna Elias och Tevin hittades döda i vattnet utanför Sigtuna. Barnens mamma erkände att hon dödat pojkarna genom att dränka dem och i mars i år dömdes hon till sluten psykiatrisk vård och livstids utvisning för mord.

Men redan nu, mindre än tre månader senare, kan hon bli fri. Utvisningsprocessen har redan påbörjats, enligt Aftonbladet.

- Det är överlämnat för verkställighet, säger Håkan Ejdervik, polisintendent vid gränspolisens verkställighetsgrupp, till Aftonbladet.

Har överklagat

Den 31-åriga mamman har tidigare överklagat utvisningen och skrev att hon var rädd för sin egen säkerhet om hon tvingas återvända till hemlandet Kenya. Hon uppger att hon efter dubbelmordet har blivit hotad till livet. Hon ångrar djupt det hon gjort och vill kunna besöka sina barns grav när vården upphör, var hennes argument i hovrätten.

Men Svea hovrätt valde att fastställa tingsrättens dom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.