Sheryl Sandberg lämnar chefsroll på Facebook

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: AP / TT / NTB Scanpix

Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs förlorar sin högra hand.

Sheryl Sandberg lämnar sin roll som operativ chef för företaget Meta – tidigare känt som Facebook, uppger hon på Facebook.

Hon kommer dock sitta kvar i företagets styrelse.

Sheryl Sandberg kom till företaget som då kallades Facebook 2008 och har som operativ chef för företaget varit grundaren Mark Zuckerbergs högra hand. 

”Jag kunde aldrig ha förutsett hur mitt liv för alltid skulle förändras av att träffa honom”, skriver Sandberg på Facebook.

Efter 14 år i chefsrollen har hon nu beslutat att lämna det uppdraget, uppger hon i ett långt inlägg på Facebook.

”Det har varit en ära och ett privilegie att gå vid Marks sida under de här 14 åren. Han är en sann visionär och en ömsint ledare. Han brukar ofta säga att vi vuxit upp tillsammans, och det har vi sannerligen”, skriver Sandberg.

Zuckerberg: ”Superstjärna”

Sandbergs inlägg kommenterades av Mark Zuckerberg:

”En era tar slut – jag kommer sakna att jobba sida vid sida varje dag, men är tacksam över att ha dig som vän livet ut”, skriver han och fortsätter:

”Du är en superstjärna.”

Sandberg lämnar formellt uppdraget först till hösten, men kommer att vara kvar i företaget Metas (det moderbolag som sociala medieplattformen Facebook numera inordnas under) styrelse.

”Jag vet inte exakt vad jag ska göra framöver. Men jag kommer lägga mer fokus på min fond, och mitt filantropiska arbete”, skriver Sandberg.

Hon efterträds av Javier Olivan, som tidigare ansvarat för Metas tillväxt.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.