Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHB slår prognosen – bättre resultat än väntat

LIVE: Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal

På onsdagen publicerade Handelsbanken sin senaste delårsrapport. Svenska finanstidningar konstaterar att resultatet är bättre än väntat.

Rörelseresultatet för banken går upp nio procent jämfört med samma period föregående år.

”Bästa första kvartalet vi haft”, kommenterar Handlesbankens vd Carina Åkerström i ett mejl till TT.

I sin senaste delårsrapport framgår att Handelsbanken når ett bättre resultat än vad analytikerna förväntat sig. Dagens industri har tagit del av Infronts prognos med 16 analytikers uppskattning. De trodde på en ett rörelseresultat på 5 miljarder kronor, med ett faktiskt resultat på 5,6 miljarder. 

Räntenettot landade i linje med prognoserna på 7,8 miljarder kronor, där resultatet också landade på 7,8. Men en försämring gentemot samma period föregående år då räntenettot låg på 8,2 Miljarder kronor, skriver DI.

”Det är det bästa första kvartalet vi har haft. Tittar vi på affärsutvecklingen till exempel fortsätter vi att ta störst andel nettoinflöden när det gäller bolån.”, kommenterar Handelsbankens vd Carina Åkerström i en mejlad kommentar till TT.

”Vi har en bra trend.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.