Shanae, 31, våldtogs och dödades i turistpark

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Shanae Brooke Edwards blev 31 år gammal.
Foto: Instagram / Privat
Shanae Brooke Edwards hittades i lördags död i turistparken Mtatsminda strax utanför Tbilisi.
Foto: Instagram / Privat

Den australiska läraren Shanae Brooke Edwards var ute och vandrade i en turistpark i Georgien. Då blev hon överfallen av en okänd gärningsman som våldtog och sedan mördade henne, skriver Daily Mail. Polisen söker nu intensivt efter gärningsmannen.

– Vi gör vårt bästa för att hitta mördaren, säger Georgiens inrikesminister Vakhtang Gomelauri.

För fem år sedan lämnade Shanae Brooke Edwards, 31, Australien för att resa jorden runt. Sedan två år tillbaka har hon undervisat i engelska i Georgiens huvudstad Tbilisi.

I fredags gav hon sig ut för att vandra ensam i turistparken Mtatsminda strax utanför huvudstaden.

Men bara drygt en timme efter hon gett sig i väg överfölls hon av en okänd gärningsman i parken. Under övergreppet lyckades hon ringa en vän där hon hördes säga ”ta bort dina händer ifrån mig” och ”snälla låt mig gå” innan samtalet tog slut.

Hittades mördad

När Edwards inte hörde av sig skrev hennes vän Natalia Karikh på Facebook att Edwards saknades. En annan kommenterade i gruppen att hon från ungefär 50 meters avstånd sett en man som försökte ha sex med en kvinna.

Polis larmades till platsen och en sökning organiserades med poliser, hundar och frivilliga efter Edwards. Hon hittades mördad dagen efter och polisen utreder händelsen som mord.

– Vi gör vårt bästa för att hitta mördaren, vi har viss information men jag kan inte delge det på grund av det känsliga läget i utredningen, säger Georgiens inrikesminister Vakhtang Gomelauri, enligt lokala medier.

TV: Onsdagens största nyheter i Expressen TV

Nyhetsuppdatering med Anton Gymark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.