Utsikten från hotellet Ritz Carlton Moscow. Här ska Donald Trump ha hyrt en hotellsvit. Foto: Istock / DMITRY@MORDOLFF.RUUtsikten från hotellet Ritz Carlton Moscow. Här ska Donald Trump ha hyrt en hotellsvit. Foto: Istock / DMITRY@MORDOLFF.RU
Utsikten från hotellet Ritz Carlton Moscow. Här ska Donald Trump ha hyrt en hotellsvit. Foto: Istock / DMITRY@MORDOLFF.RU
Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅNDonald Trump. Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN
I sviten – som kostar 150 000 kronor natten – ska prostituerade ha urinerat på samma säng som paret Obama sovit i, enligt de obekräftade uppgifterna. Foto: Kamil Krzaczynski / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNI sviten – som kostar 150 000 kronor natten – ska prostituerade ha urinerat på samma säng som paret Obama sovit i, enligt de obekräftade uppgifterna. Foto: Kamil Krzaczynski / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
I sviten – som kostar 150 000 kronor natten – ska prostituerade ha urinerat på samma säng som paret Obama sovit i, enligt de obekräftade uppgifterna. Foto: Kamil Krzaczynski / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sexvideo kan vara från Trumps hotellbesök

Publicerad

LONDON/STOCKHOLM. Hemligstämplade dokument uppges avslöja sexvideos från 2013 – då Trump ska ha besökt ett lyxhotell i Moskva, rapporterar AFP.

I sviten – som kostar 150 000 kronor natten – ska prostituerade ha urinerat på samma säng som paret Obama sovit i, enligt de obekräftade uppgifterna.

Dokumenten som bland annat berör Donald Trumps privatliv ska ha presenterats tillsammans med den sammanfattning av Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet som både Barack Obama och Donald Trump tagit del av. Den tillträdande presidenten ska ha fått veta av de amerikanska underrättelsetjänsterna att det även fanns uppgifter kring hans privatliv och ekonomi.

De hemligstämplade dokumenten, som Buzzfeed har publicerat, berör bland Donald Trumps besök i Moskva 2013. De obekräftade uppgifterna, som även nyhetsbyrån AFP rapporterar om, säger att det ska finnas sexvideos från Trumps besök på ett av stadens lyxhotell.

Lyx utöver det vanliga

Mötet skedde enligt uppgifterna i presidentsviten på Ritz Carlton Moscow, med utsikt över både Kreml och Röda torget. Sviten har fönster från golv till tak och kostar omkring 150 000 kronor per natt att bo i. Sviten renoverades 2015 och erbjuder lyx utöver det vanliga, med bland annat möbler klädda i lammskinn, skriver Daily Mirror.

I rapporten står det enligt Buzzfeed:

“Trumps förehavanden i Moskva inkluderade att hyra presidentsviten på Ritz Carlton Hotel, där han visste att president Obama och hans hustru (som han hatade) hade bott på en av sina officiella resor till Ryssland, och sedan besudla sängen de hade sovit i genom att hyra in prostituerade för att utföra en (urinering) show framför honom”.

Rum övervakades av FSB

Det stod vidare att det varit känt att hotellet stod under övervakning av den ryska säkerhetstjänsten FSB, som ska ha haft både mikrofoner och kameror i rum de var intresserade av.

De nya uppgifterna bygger på information från en tidigare MI6-agent från Storbritannien, som arbetade i Ryssland under 1990-talet men i dag arbetar i privat regi.

Enligt CNN utreder FBI nu trovärdigheten i påståendena.

På forumet 4chan påstår sig en användare ha ljugit ihop rapporten som sedan nått hela vägen till säkerhetsmyndigheterna. Påståendet fick spridning efter att det publicerats på flera Trumpvänliga sajter, men har inte styrkts.

Kommentarerna från användaren, som inte nämner några detaljer, gjordes i november förra året. Vid tidpunkten hade uppgifterna som senare publicerats av Buzzfeed funnits i cirkulation under en längre tid, rapporterar IB Times.

Donald Trump har avfärdat anklagelserna som lögner och kallar det för en politisk häxjakt.

Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag