Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sexuella ofredanden på Trästockfestivalen

Flera sexuella ofredanden har inträffat på Trästockfestivalen i Skellefteå.

En man sitter anhållen och en annan har gripits, skriver lokaltidningen Västerbottens-Kuriren.

I helgen pågår Trästockfestivalen i Skellefteå.

Redan på fredagskvällen kallades polis till festivalen på grund av att en kvinna ska ha blivit sexuellt ofredad av en okänd man. Den misstänkte mannen greps och kunde förhöras under kvällen.

Ytterligare en man har gripits och sedan anhållits.

Vittnen larmade om sexuellt ofredande

– Det var vittnen som larmade om händelsen. Kvinnan som blev tafsad på, målsägande i fallet, gick därifrån. Henne har vi inte kunnat komma i kontakt med vilket vi försöker göra nu under morgonen, säger Magnus Söderberg, stationsvakt vid stationen i Skellefteå, till lokaltidningen VK.

Polisen säger att det har varit stökigt under festivalen och hög halt av fylla.

– Det har varit ett jämt flöde med kraftigt berusade personer i princip hela kvällen. Det har nästan varit svårt att få plats med alla så det arbetet pågår parallellt med utredningen gällande sexuellt ofredande, säger Söderberg till VK.

Vill göra festivaler tryggare

Sedan tidigare har Trästockfestivalen gått ut med att man har fått nog av sexuella ofredanden på festivalen. Därför har de ordnat panelsamtal för att diskutera normer, mansrollen och vad män kan göra – för att festivaler och samhället ska bli tryggare.

"Trästockfestivalen är en festival som ska vara trygg att besöka oavsett vad du har för kön, nationalitet, kläder, om du är där på dagen, på natten, om du bor på camping eller sover hemma", skriver festivalen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

 

LÄS MER: Trästockfestivalen vill minska övergreppen på festivaler

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!