Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sexövergrepp på särskola i flera år

Åtal väcks i dag mot en anställd på en särskola i Uppland som är misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp på elever. Mannen, som varit avstängd från sitt arbete sedan i november och sitter häktad sedan i januari, misstänks ha förgripit sig på elever under ett par års tid.

Kammaråklagare Annika Bokefors har kallat till presskonferens i Uppsala i eftermiddag med anledning av åtalet.

De drabbade elevernas föräldrar har via den aktuella kommunen skickat ett öppet brev till massmedier där de vädjar om hänsyn. I brevet förklarar de att deras barn går i särskola och är beroende av andra personers hjälp. "För oss är det speciellt smärtsamt att den åtalade har utnyttjat denna beroendeställning. Våra barn har fått kämpa med sitt dagliga liv på grund av olika funktionshinder, nu har deras tillvaro fyllts med förvirring och otrygghet", skriver föräldrarna.

Öppet brev

I det öppna brevet skriver de drabbade ungdomarnas föräldrar vidare att skolan polisanmälde och stängde av den anställde omedelbart när misstankarna väcktes. Skolan har också samarbetat med polisen för att möjliggöra alla förhör, och ordnat samtalshjälp för övrig personal, föräldrar och eleverna.

"Polisen som har hållit i förundersökningen har bemött våra barn med stor respekt och anpassat sina arbetsmetoder till våra barns funktionshinder", skriver föräldrarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!