Sexmördarna blev lesbiska älskare i fängelset

Här är några av vår tids mest uppmärksammade mord.
Nya detaljer har framkommit kring Rosemary Wests tid i fängelset.
Foto: REX/IBL

Rosemary West och Myra Hindley: två av Englands mest ökända seriemördare genom tiderna.

Nu avslöjas detaljerna från deras förhållande i fängelset, skriver Daily Mail.

Trots ålderskillnaden föll sexmördarna för varandra när de satt av sina straff samtidigt i Durhamfängelset.

Tegelradhuset på Cromwell Street 24 i brittiska Gloucester ser ut som vilket brittiskt radhus som helst. På fasaden hänger paraboler, och utanför står soptunnor och väntar på att plockas upp av sopgubbarna. Livet i den brittiska småstaden rullar på som vanligt. Men här vilar en mörk hemlighet, dold för allmänheten.

I huset bredvid mördade Rosemary West sin 8-åriga styvdotter Charmaine, tillsammans med maken Fred som senare begick självmord i väntan på att ställas in för rätta.

”Gloucester house of horrors” – så kallades byggnaden, nu demolerad – där nio ytterligare kvinnor blev brutalt sexmördade av paret West, från tidigt sjuttiotal fram till slutet av 80-talet.

Rosemary West och maken Fred.
Foto: REX/IBL

Sexmördade fem barn

Två timmars färd med bil norrut, kring hedarna vid Manchester-området. Platsen har blivit synonym med ytterligare två seriemördare, vars framfart skakade England på 60-talet.

Över heden, ta mig till heden
gräv en grund grav
och jag lägger mig ned”.

Så sjunger popsångaren Morrissey i Smiths-låten ”Suffer little children” – om rädslan att under sin uppväxt bli bortförd av seriemördarna Ian Brady och Myra Hindley, paret som kom att dömas för sexmorden på fem barn – i åldrarna tio till 17 – i mitten av 60-talet.

Myra Hindley gick bort 2002, 60 år gammal.
Foto: AP PA

”Väldigt manipulativ”

I dag är Rosemary West 65 år. Det har gått 24 år sedan hon dömdes för sina brott. Men nu framkommer uppgifter som åter för upp dem på agendan.

Enligt brittiska Daily Mail framkommer nu att West och Moors-mördaren Myra Hindley varit lesbiska älskare då de båda suttit inlåsta på Durhamfängelset under 90-talet.

– Myra, hon är okej, vi kommer överens, jag vill se hur det slutar, ska Rosemary ha sagt till sin tidigare advokat Leo Goatley, enligt tidningen.

Han lägger till att Rosemary West var imponerad med Myra Hindleys ”kunskaper och förmåga” – men att förhållandet slutade några månader senare då West insåg att Hindley var ”väldigt manipulativ” och ”farlig”.

Huset revs Kan finnas fler offer

Det är i en ny bok som Leo Goatley skrivit om de två sex- och tortyrmördarnas relation, där fler detaljer framkommer. 

”Hon är väldigt manipulativ. Du inser det inte, men hon får dig att göra saker för henne. Åh, hon är smart, helt klar. Hon är farlig, den där”, berättar advokaten att Rosemary sagt då hon avslutat förhållandet.

2002 gick Myra Hindley bort i fängelset, vid 60 års ålder. Cromwell Street 25 – där paret West begick sina mord, har i dag rivits. Men fortfarande råder ovisshet kring parets mordvåg. Enligt advokat Leo Goatley finns det mycket som tyder på att betydligt fler än tio föll offer för dem, skriver Daily Mail.

FBI bekräftar: Han är USA:s värsta seriemördare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.