Sexdömda lärarinnan slipper fängelse

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Lärarinnan Debra Lafave, 25, hade sex med sin 14-åriga elev.
Nu slipper hon fängelse - i stället blir det husarrest i tre år.
Debra Lafave. Föräldrarna till den 14-årige eleven var upprörda och ledsna när beslutet kom. Ett avtal med åklagaren räddar Debra Lafave från fängelse. Hon har i stället gått med på sju års villkorlig dom och tre år i husarrest. Skulle hon bryta mot detta åker hon rakt in i fängelse.

Tar på sig hela ansvaret

- Jag tar på mig fulla ansvaret för vad jag har gjort, förklarade hon ångerfullt i går vid tingsrättsförhandlingen i Tampa, Florida. Hennes advokat John Fitzgibbons hade innan domen förklarat vad han tyckte om att sätta henne i fängelse: - Att placera en så attraktiv kvinna på ett sådant fruktansvärt ställe vore som att ge en massa lejon rått kött.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag