Sexårig pojke skars i nacken

Publicerad
Uppdaterad
En sexårig pojke skars i nacken med en kniv av sina mobbare på en förskola i Jönköpings kommun.
Trots det valde lärarna att inte säga något till pojkens föräldrar.
Nu har de anmält skolan till skolinspektionen.
- Det som hade hänt var en "liten incident" enligt skolan, säger pojkens mamma till Jönköpings-Posten.
Den sexårige pojken gillar rosa kläder, balett och nagellack - intressen som hans klasskamrater har svårt att acceptera. Det har gjort att han har utsatts för mobbning under en längre tid, skriver Jönköpings-Posten.
Pojken har berättat för sina föräldrar hur han har blivit puttad, neddragen från en klätterställning och att han inte har fått vara med och leka.

Kniv i nacken

Förra veckan kulminerade mobbningen. Då fick han en matkniv i nacken av en jämnårig pojke.
Kniven stack hål på huden och orsakade ett märke, skriver JP.
Trots det hörde inte lärarna av sig till föräldrarna för att berätta vad som hänt.
I stället var det pojken själv som berättade för sina föräldrar om händelsen. Föräldrarna är kritiska till att skolan inte gjort mer för att stoppa mobbningen och en lärare ska ha sagt till mamman att pojken får vara beredd på att bli mobbad om han har rosa kläder på sig.

Skolan anmäld

- Det som hade hänt var en "liten incident" enligt skolan, något som inte skulle leda till att man ringde hem till föräldrarna. Jag vill inte ha mitt barn på en skola som ser ett knivhugg som en "liten incident", säger mamman till Jönköpings-Posten.
Föräldrarna har anmält skolan till skolinspektionen och pojken har flyttats till en annan skola.
Skolans rektor säger till JP att föräldrarna borde ha informerats tidigare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag