Sex personer inblandade i krock på E4

Publicerad

En personbil och en minibuss har krockat på E4 södergående riktning i Ödeshög. 

Sex personer är inblandade i olyckan.

Samtidigt har en bil tagit eld under pågående färd utanför Nyköping. 

Larmet om olyckan inkom strax innan 14-tiden på lördagen. En personbil och en minibuss krockade på E4 i Ödeshög, södergående riktning.

Sex personer är drabbade. Enligt initiala uppgifter uppger två personer att de har nacksmärtor. 

– Passagerarna i minibussen är oskadda. Två personer som satt i bilen är förda till sjukhuset men det är oklart skadeläge, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Både räddningstjänst och polis är på plats.

Ytterligare en olycka – bil som tagit eld

En annan incident ska ha skett strax efter klockan 14 i Gammelstad, trafikplats Kila. Där ska en bil ha tagit eld under pågående färd, enligt polisen i Södermanland. Bilen ska stå i södergående i riktning mot Stavsjö.

– Bilen hade tagit eld vid färd och mannen har släckt själv, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland. 

Strax före 15 hade polis och räddningstjänst lämnat platsen. 

Texten uppdateras.

 

VET DU MER? Har du nyhetstips, bilder eller film om händelsen? Hör av dig med sms eller mms till 71717 eller 71717@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag