Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sex personer gripna efter misstänkt våldtäkt

Sex personer på Gotland misstänks för delaktighet i en våldtäkt.Foto: Malin Stenström /Helagotland.Se

Sex personer på Gotland misstänks för delaktighet i en våldtäkt.

Under hela dagen hölls långdragna förhör.

På söndagskvällen släpptes en person på fri fot – medan övriga fem anhölls, misstänkta för grov våldtäkt.

En kvinna, född 1983, kontaktade polisen under söndagsmorgonen och meddelade att hon under natten blivit våldtagen i Visby.

Efter förhör och ytterligare utredning kunde polisen gripa sex personer, skäligen misstänkta för att ha deltagit i våldtäkten.

Polisen: Tar tid

Polisen är mycket förtegen om händelsen. Under hela dagen pågick förhör med misstänkta och vittnen.

– Vi håller på just nu. Det är ju sex personer frihetsberövade så det tar lite tid, säger Per Bäckström, vakthavande befäl hos polisen på Gotland, vid 19.30-tiden.

Senare på kvällen fattade åklagaren beslutet att anhålla fem personer. De är misstänkta för grov våldtäkt.

– Jag går inte in på detaljer om brottet. Men generellt talar man om grov våldtäkt när man visar särskild råhet, till exempel att det är många gärningsmän, säger Michael Lindquist, stationsbefäl vid polisen Visby.

Den sjätte av de gripna släpptes på fri fot. Polisen vill inte kommentera ifall han är friad från misstankar.

– Det går jag inte in på, säger Michael Lindquist.

De misstänkta greps samtidigt på söndagsförmiddagen i en villa i Visby.

Fastighetsägaren håller på att renovera större delen av huset, men det finns fortfarande delar som hyrs ut till hyresgäster.

"Leddes bort en och en"

Under förmiddagen kallades fastighetsägaren till huset för att hjälpa polisen få tillgång till platsen, där de misstänkta greps.

– De ledde bort dem en och en. Jag kände igen två av dem, men resten har jag aldrig sett förut, säger fastighetsägaren, som inte har fått någon information angående vad som har hänt.

Tekniker säkrade under söndagen bevis. Polisen vill inte gå in på detaljer kring vilken eller vilka platser som undersöks.

– Vi vill inte färga eventuella nya vittnen genom att gå ut med för mycket detaljer. Vi är i början av utredningen av ett mycket grovt brott, säger Michael Lindquist.

Polisen vill ännu inte säga vilken ålder de gripna har.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.