Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sex-gripne politikern filmades

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ett av polisens hetaste bevis mot den sexmisstänkte miljöpartisten:

En hemlig videoinspelning.

Filmen visar en ung pojke som kissar på miljöpartisten under en sexscen i ett badrum.

Den misstänkte politikern representerar miljöpartiet och kandiderade till riksdagen 2002. Han greps i sin bostad sedan sociala myndigheter slagit larm om hans misstänkta sexkontakter – med inslag av urin och förnedring – med unga pojkar. Kommunpolitikern sitter nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för sexuellt utnyttjande. Offret är en 14-årig pojke. – Åtalstiden har förlängts till 13 december, säger kammaråklagare Martin Bresman.

Medger sex

 Politikern medger att han haft sex med pojken, men hävdar att han trodde att han inte var underårig. Han förnekar dock bestämt att de haft förnedringssex. Expressen kan i dag avslöja att det finns bevis på motsatsen. Enligt en person – som rör sig i samma kretsar som de ungdomar som besökt politikern – har polisen kommit över en film som spelats in med mobiltelefonkamera. Filmsekvensen visar hur en pojke urinerar över politikern i ett badrum under en sexakt. – Jag kan varken bekräfta eller förneka, jag vill inte uttala mig om bevisningen alls, säger Martin Bresman.

"Hört ryktet"Är bevisningen bra? – Tingsrätten har häktat, och det skulle de inte ha gjort om det inte funnits sannolika skäl. Miljöpartisten har flera politiska uppdrag och innehar också andra kommunala uppdrag. Hans försvarare, advokat Hanna Wiksten, säger: – Jag har hört ryktet att det finns en film, men jag har inte sett den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.