Det har varit en rörig natt i Uppsala med sex anlagda bränder.

Det har varit en rörig natt i Uppsala med sex anlagda bränder.

Sex bränder på två timmar: "Oroligt"

Publicerad

Sex anlagda bränder – på två timmar.

Det har varit en rörig natt i Uppsala – polisen utsattes även för stenkastning av ett maskerat gäng.

– Det har varit oroligt, säger Mats Öjdahl, länsvakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Det första larmet kom redan klockan 22 natten till söndag. Ett gäng hade tänt eld på flera däck och personbilar – efter det kom det bara fler och fler larm.

Totalt ska minst sex bränder ha anlagts i stadsdelen Gottsunda, som ligger i den sydöstra delen av Uppsala.

– Vi håller på att sammanställa alla bränder nu. Men klart är att det har varit många på kort tid, så det sticker ut, säger Mats Öjdahl.

Gäng kastade sten på polisen

I flera av fallen ska ett maskerat gäng på omkring 20 personer ha legat bakom bränderna.

Samma gäng ska även ha kastat sten mot polis och räddningstjänsten när de dök upp vid en av bränderna under natten.

– Att vi möts av stenkastning är inte vanligt. Men vi gick in tillsammans med räddningstjänsten för att assistera dem. Vi var kvar på platsen och till slut lämnade gänget, säger Öjdahl.

Ingen person har ännu gripits och under morgonen ska läget ha lugnat ner sig.

– Efter i natt har det varit förhållandevis lugnt.

 

Följ Expressen på Facebook för att få de senaste nyheterna

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag