Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Sex and the city- Miranda” förlorade i valet i New York

Cynthia Nixon, eller "Miranda", förlorade stort i primärvalet. Foto: JASON DECROW / AP/ TT
Helt utan politisk erfarenhet gav sig Cynthia Nixon in i Demokraternas primärval i New York. Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT
Cynthia Nixon är mest känd som Miranda i Sex and the City. Foto: HBO / STELLA PICTURES

Cynthia Nixon, mest känd som "Miranda" i "Sex and the City" led en storförlust i Demokraternas primärval i natt.

Sittande New York-guvernören Andrew Cuomo fick i stället fortsatt förtroende av väljarna, skriver tidningen People.

För snart sex månader gav sig Cynthia Nixon in i kampen för att bli guvernör i New York – trots att hon helt saknar politisk erfarenhet.

Men rösträkningen blev ingen större rysare. Motkandidaten, Andrew Cuomo, som suttit som guvernör i två mandatperioder vann valet med 66 procent av rösterna mot Cynthia Nixons 34 procent.

Cuomo kommer nu att ställas mot Republikanernas Marcus Molinaro i november.

Men 52-åriga Cynthia Nixon är inte nedslagen. På Twitter tackar hon alla som arbetat med kampanjen och hon skriver att det här bara är början: ”Och jag vet att tillsammans kommer vi att vinna den här kampen.”

https://twitter.com/CynthiaNixon/status/1040434922056495105

 

 

Cynthia Nixon vill förbättra Demokraterna

Hon skriver också i en serie av tweets att hennes kampanj – som hon kallar en rörelse, snarare än en kampanj – har lyft fram frågor om rättvisa för människor med olika etnicitet och ekonomiska förutsättningar.

Enligt Cynthia Nixon behöver Demokraterna skaffa sig fler frågor att kämpa för och inte nöja sig med att bara vara bättre än sittande presidenten Donald Trump. Hon påpekar också att unga personer och personer som inte brukar rösta har röstat på henne och det ser hon som hoppfullt för framtiden.

https://twitter.com/CynthiaNixon/status/1040431232167890945

 

 

”Miranda” vill att fler kvinnor ska styra

Nixon gick till val på frågor som att förbättra New Yorks tunnelbana, legalisera marijuana och ett skattefinansierat vårdsystem.

I en intervju med tidningen People när hon precis meddelat att hon skulle ställa upp i primärvalet sade hon att ”kvinnor måste ta ledningen och höras”.

– Jag tror att vi måste ha fler icke-vita personer, kvinnor och hbtq-personer, inte bara representerade, utan som ledare. Om vi vill laga vår värld så vet de vad felet är efter som de har dragit det kortaste strået, sade Cynthia Nixon till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!