Inget får ju gå fel under årets finaste middag - men även de 260 servitörer och servitriser som arbetar i Stadshuset är ju mänskliga.
När förrätten - pärlhönsmosaik, morotsvariation med gotländsk tryffel och kantarellduxelle med tryffelmajonnäs - skulle bäras ut till de 1 250 gästerna gick något snett.
En servitör tappade en tallrik över en gäst. Dr Simon Hancorn, boende utanför Stockholm och utbildad vid Cambridge, fick den exklusiva förrätten rakt över ryggen.
"Får vara lite förlåtande"
När Expressen.se pratar med Hancorn är han fortfarande fläckar på fracken.
– Man tänker inte att det ska hända på en Nobelfest, säger han.
Men Hancorn visar ändå förståelse för den nervösa servitören.
– Men samtidigt får man vara lite förlåtande, fortsätter han.
De 260 servitörerna och servitriserna ska servera drygt 60 bord i Blå hallen. Totalt används cirka 500 meter linneduk och servisen uppgår till cirka 7 000 delar porslin, 5 400 glas och 10 000 bestick.
Så det är kanske inte så farligt att en tallrik tappas.