Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serievåldtäktsman härjar mitt i förorten

Totalt fyra överfall på kvinnor på kort tid i Rågsved

Fyra överfall på kvinnor under kort tid får polis att befara att en misstänkt serievåldtäktsman härjar i Rågsved i södra Stockholm.

Polis utreder fallen och söker samband samtidigt som boende i trakten knyter kontakt för att slippa röra sig ensamma i området.

– Vi tittar på om det är ett samband, säger utredare Åsa Hansson till TV4.

Fyra kvinnor har utsatts för överfall i Rågsved i södra Stockholm under de senaste månaderna.

Samtliga övergrepp har skett mellan mars och juli. Nu har polisen ökat sin bemanning i området.

– Dom senaste veckorna skulle jag säga att vi varit där mer, säger lokalpolisområdeschefen Katrin Kjellén Ekstrand till TV4 och fortsätter:

– Den lediga tiden vi har mellan uppdragen som vi får åka på har vi koncentrerat oss på Rågsved, så vi är där mycket mer frekvent just nu.

Två av de fyra attackerna slutade med fullbordad våldtäkt.

Utredare: ”Undersöker samband”

Nu försöker polis kartlägga övergreppen och undersöker om det finns ett samband mellan fallen.

– Vi tittar på om det är ett samband, mycket liknar men vi har inte kunnat fastslå att det är samma gärningsman, säger Åsa Hansson, utredare på Grova brott på Stockholm Syd, till TV4 och fortsätter:

– I några av fallen har mannen använt kniv, han ska vara mörkhyad, ha mössa på sig i flera fallen, han ska vara ungefär 180 centimeter lång.

Polis har fått DNA från en av våldtäkterna och väntar på svar från andra. Visar det sig att dessa matchar pekar mycket på att en serievåldtäktsman genomfört attackerna i Rågsved.

Samtliga av övergreppen har skett inom en kilometers radie från tunnelbanestationen i Rågsved. Boende i området uppges nu vara oroliga för att röra sig ensamma i området och knyter kontakt över sociala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.