Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seriemördaren sköts av polis med 22 skott

Mohammed Merah misstänks för flera mord i Frankrike.

Seriemördaren Mohammed Merah, 23, sköts till döds av polisen.

Nu visar obduktionen att han träffades av 22 skott, uppger Sky News.

Den franska terroristen Mohammed Merah sköts till döds av polisen när de, efter 32 timmar, stormade lägenheten i Toulouse där han barrikaderade sig.

Polisen har tidigare uppgett att seriemördaren dödades av ett skott i huvudet och ett i magen.

Nu skriver Sky News att obduktionsrapporten har släppts som visar att han träffades av ytterligare 20 skott, mest i benen och armarna.

Sköt mot polisen

Mohammed Merah avlossade själv flera skott mot polisen innan han slängde sig ut genom ett fönster och dog.

Den franska terroristen har sagt att han hade kopplingar till al-Qaida. Han misstänks ha mördat sju personer, bland dem tre barn på en judisk skola.

För ett antal år sedan greps han även i Afghanistan och dömdes till tre år fängelse efter att ha haft verktyg för bombtillverkning på sig.

Merah lyckades dock fly år 2008 tillsammans med hundratals andra fångar efter att talibaner gjort en attack mot fängelset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.