Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seriemördaren Nikos Mataxas sjunde offer har hittats i sjö

Offer för misstänkt seriemördare hittad på sjöbotten
Misstänks kunna ligga bakom 20 olösta mord. Foto: AFP TT NYHETSBYRÅN
Cypriotisk polis söker efter kroppar i en sjö. Nikos Metaxas har erkänt sju mord i polisförhör. Foto: PETROS KARADJIAS / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett sjunde offer till den misstänkte seriemördaren, Nikos Metaxas, har hittats på botten av en sjö på Cypern. 

Det är den sexårig filippinsk flicka som misstänks ha mördats av den 35-åriga mannen skriver AFP

Nikos Metaxas har tidigare erkänt morden på sju kvinnor och barn. 

Det var i april som den före detta militär officeren Nikos Metaxas greps på Cypern misstänkt för mord. Han erkände då morden på fem kvinnliga gästarbetare och två av deras döttrar.

Tidigare har sex av hans offer hittats. Under onsdagen rapporterar bland annat AFP att även ett sjunde offer upptäckts på botten av en sjö. Den sexåriga flickan, Sierra-Graze, är dotter Nikos Metaxas offer Mary Rose Tiburcio som var det första offret att hittas.

Hittades i vattnet 

Det var tidigare i veckan som den misstänkte seriemördaren ska ha befunnit sig vid sjön Xyliatos, sydväst om Cyperns huvudstad Nicosia, för att peka ut vart han dumpat flickans kropp. 

Efter veckor av fruktlöst sökande i området hade myndigheter planerat att tömma sjön när dykare hittade Sierra-Graze i det sex meter djupa vattnet. Hon var då inlindad i en matta och ett cementblock var knutet till den. 

Tog år innan kropparna hittades

Mary Rose Tiburcios kropp hittades av turister 14 april i år efter att hon och hennes dotter rapporterats försvunna 5 maj 2018.  

Senare hittade man ytterligare fem kroppar varav två av dem var en rumänsk mamma och dotter som hittades i två separata resväskor i området Red Lake. 

Kvinnan och hennes åttaåriga barn ska ha rapporterats saknade redan 2016 men polisen har tidigare inte gjort något för att följa upp anmälningarna om deras försvinnande. 

Tre år senare kunde polisen gripa Nikos Metaxas som missänks kunna ligga bakom 30 olösta mord skriver The Times

Stora politiska konsekvenser 

Morden på kvinnorna och deras barn har fått stora politiska konsekvenser i Cypern. 

Efter massiv kritik mot myndigheternas ignorans gentemot anmälningen om kvinnorna och barnens försvinnande har Cyperns polischef och justitieminister tvingats avgå skriver AFP