Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seriemördare på fri fot – misstänks ha slagit till igen

FBI och militär undersöker platsen där en man hittades ihjälskjuten i Seminole Heights i Tampa på tisdagen. Foto: OCTAVIO JONES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: OCTAVIO JONES / AP TT NYHETSBYRÅN

En misstänkt seriemördare sprider skräck i Tampa i Florida, efter att fyra människor skjutits ihjäl på kort tid.

Polisen tror att mördaren fortfarande är kvar i området. 

– Vi måste fånga den här mördaren innan vi tvingas ge ännu en familj ett dödsbesked, säger Bob Buckhorn, borgmästare i Tampa, till NBC.

Sedan början av oktober har fyra människor mördats i området Seminole Heights i Tampa, Florida. Det första offret, 22-årige Benjamin Mitchell, sköts ihjäl när han väntade på bussen den 9 oktober. Monica Hoffa, 32, hittades död på en ödetomt den 13 oktober. Det tredje offret, Anthony Naiboa, 20, sköts ihjäl den 19 oktober.

Polisen har inte kommenterat vilken typ av bevis som knyter samman de tre morden, och inte heller om det gått att bevisa att samma vapen har använts, skriver NBC. 

Det är inte klarlagt om det är samma person som utfört de tre tidigare morden som ligger bakom det senaste mordet – men polisen utgår ifrån det så länge det inte kan uteslutas. 

Fjärde dödsoffret: 60-åring som skulle skänka pengar till hemlösa

60-årige Ronald Felton är den misstänkte seriemördarens senaste dödsoffer. Han sköts ihjäl när han var på väg till kyrkan för att ge mat åt hemlösa – bara några kvarter från en minnesplats för de tre tidigare dödsoffren i Seminole Heights. Roland Felton gick till kyrkan flera dagar i veckan, och tillbringade varje tisdag- och torsdagsmorgon där.

Gemensamt för de fyra dödsoffren är att de verkar ha valts ut slumpmässigt av mördaren, enligt BBC.

Polisen har uppmanat stadens invånare att hålla sig inomhus medan jakten på den misstänkte seriemördaren pågår.

En belöning på 344 000 kronor har utlysts till den som bidrar med tips som leder till att mördaren kan gripas. Foto: JONES, OCTAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN

Knackat på tusentals dörrar

I sin jakt på vittnesmål har polisen hittills knackat på närmare 1 900 dörrar i området – där man tror att mördaren fortfarande finns kvar.

Bristen på ledtrådar har gjort polisen frustrerad.

– Vi har ett samhälle som har hållits som gisslan. Det bor bra folk här i området som är livrädda, säger borgmästaren Bob Buckhorn till CNN.

En grynig film som visar en springande man har blivit intressant för polisen, men man tror inte att den visar den misstänkte mördaren utan i stället en man som befunnit sig nära mördaren.

– Vi tror att han kan ha sett eller hört någonting som kan hjälpa oss i utredningen, har Brian Dugan, tillfällig polischef i Tampa tidigare sagt, enligt NBC.

Foto: OCTAVIO JONES / AP TT NYHETSBYRÅN

Vittnets signalement på den misstänkte mördaren

Ett vittne har gett polisen ett signalement på den misstänkte mördaren. Han beskrivs som en smal afroamerikansk man med keps, och ska ha burit en stor svart pistol, skriver CNN.

Myndigheterna har utlyst en belöning på 344 000 kronor till den som bidrar med information som leder till att seriemördaren grips.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!