Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Serieklassikern Rocky läggs ner efter 20 år

Klassiska Rocky läggs ner efter 20 år.
Serierna slukar allt, man går bara och tänker på det där hela tiden, säger Martin Kellerman till Dagens Nyheter. Foto: LINA ALRIKSSON / BONNIERS

På dagen 20 år sedan Martin Kellerman började teckna serien Rocky ger han beskedet att den sista Rockystrippen nu har tecknats.

– Jag tycker inte om när jag måste göra något som jag inte vill. Serierna slukar allt, man går bara och tänker på det där hela tiden, säger han till Dagens Nyheter.

Kellermans hund-alter ego gjorde sin debut 1998 och har sedan dess publicerats i bland annat Metro, Aftonbladet och nu senast i Dagens Nyheter. Men nu blir det alltså inga fler självreflekterande och filosofiska Rockyserier.

– Jag har alltid kämpat emot paniken och tänkt att jag ska vinna över den, men det händer inte. Jag tycker inte om när jag måste göra något som jag inte vill. Serierna slukar allt, man går bara och tänker på det där hela tiden, säger Martin Kellerman till Dagens Nyheter. 

”Vill inte bidra till babblet”

I gårdagens DN publicerades alltså den sista nya seriestrippen någonsin. När serien var som mest framgångsrik publicerades den i ett femtiotal tidningar i hela Skandinavien. Men sedan dess har det gått sämre.

– I höstas slog det mig att jag kan ju faktiskt lägga ner serien. Jag känner att den bara är en massa babbel och själv stör jag mig på alla som babblar. Då känns det inte så kul att bidra till det där babblet, säger Martin Kellerman till DN.