Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Senatorns krav på FBI – om Hunter Bidens dator

Presidentkandidaterna frågades ut – corona huvudfokus
Ron Johnson, senator i Wisconsin.Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

I ett brev ställer senator Ron Johnson krav på FBI att bekräfta eller dementera de uppgifter som framkommit i de påstådda mejlen mellan Joe Bidens son och toppchefen för det ukrainska bolaget Burisma.

– Det är FBI:s plikt att informera oss. Om de tror att det här kanske är rysk desinformation, borde de ge oss en briefing, säger han till Fox News.

Mejlen, som enligt New York Post gavs till dem på en hårddisk av Donald Trumps personliga advokat Rudy Giuliani, är upprinnelsen till en hård debatt om censur, eventuella yttre krafter ämnade att blanda sig i presidentvalet, och en potentiell skandal för Joe Biden – om de skulle visa sig vara sanna.

Om så är fallet är outrett, men det undersöks av FBI i detta nu.

Ron Johnson, republikansk senator för delstaten Wisconsin och ordförande för kommittén för inrikes säkerhet och statliga frågor, skriver i ett brev till FBI:s direktör Christopher Wray att detaljerna i mejlen måste bekräftas eller dementeras, rapporterar Fox News.

Johnsons kommitté kontaktades av visselblåsare

Han skriver också att en visselblåsare kontaktat hans kommitté den 24 september, och meddelat att han har en dator inlämnad av Hunter Biden. Men trots att Johnsons personal krävt att FBI undersökt mejlen, har det inte gjorts tidigare.

Mycket i Johnsons brev tyder på att det handlar om samma dator, och samma mejl, som New York Post tidigare rapporterat om.

”Jag har ett ansvar att validera och verifiera innehållet av all information som läggs fram till min kommitté. Kommittén måste få veta om den tar emot information som kan vara bedräglig eller inte korrekt”, skriver han i brevet, enligt Fox News.

Trumps kampanjmöte i Wisconsin, natten mot söndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.