Senator Ted Cruz i bråk med Elmo

LIVE-TV: Senaste nytt med Expressen TV
Foto: VICTORIA WILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ted Cruz har råkat i luven med mupparna. 

Igen.

Den här gången är det Elmo som retat upp senatorn från Texas genom att vaccinera sig mot covid.

För några veckor sedan godkändes covidvaccinet för barn under fem år i USA. Till stor glädje för många, inklusive muppen Elmo som har varit 3,5 år gammal sedan han föddes 1984.

I klippet, som ”Sesame Street” delat på Twitter, säger den unga dockan att det var som ett litet nyp, men inte så farligt. 

– Jag hade en del frågor kring om Elmo skulle ta vaccinet. Var det säkert? Var det rätt beslut? Jag talade med vår barnläkare, så att jag kunde fatta rätt beslut, säger mupp-pappan Louie i klippet. 

– Jag fick veta att det bästa sättet att hålla Elmo, våra vänner, grannar och alla andra friska var att ge honom vaccinet.

Ilsknade till på Big Bird förra året

Senator Ted Cruz från Texas reagerar med ilska på tilltaget. 

”Tack Sesame Street, för att ni säger att föräldrar får ha frågor! Sen lyfter ni fram Elmo, som aggressivt får tala för att vaccinera barn UNDER 5. Men ni citerar inga vetenskapliga bevis för detta”, skriver senatorn på Twitter.

Förra året retade Ted Cruz upp sig på Big Bird, för att han lät vaccinera sig. Då skrev Cruz på Twitter att det var ”statlig propaganda... för femåringar”. 

I ett uttalande skriver Sesame Workshop, som ligger bakom ”Sesame Street”,  att reklaminslaget – som det handlar om – producerats tillsammans med USA:s folkhälsomyndighet CDC och barnläkarnas branschförening och att den gjorts för att hjälpa föräldrar att svara på vanliga frågor på ett ”åldersanpassat sätt”.

Modernas och Pfizers vaccin fick nyligen ett nödgodkännande i USA för barn under fem år. Enligt CDC hade vaccinen då genomgått de mest intensiva säkerhetstesterna i USA:s historia, skriver Washington Post. Cruz och andra republikaner har krävt mer svar innan vaccinen godkänns.

https://twitter.com/tedcruz/status/1541823544325246977?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1541823544325246977%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.washingtonpost.com%2Fpolitics%2F2022%2F06%2F29%2Fted-cruz-elmo-sesame-street-covid-vaccine%2F

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.