Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sen här Porschen får godkänt av komikern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

GÖTEBORG. Komikern Jesper Odelberg testar nya rullstolen från Porsche.

- Kärran får klart godkänt betyg, men den borde funnits i guldfärg.

I går var det världspremiär för rullstolarnas svar på terrängjeepen.

Foto: WIRIDEN JAN

Den heter Adventure och har utvecklats av ett ingenjörsteam på anrika Porschefabriken i Tyskland. På handikappsmässan Leva&Fungera på Svenska mässan i Göteborg visades skapelsen i går för första gången. Expressen bad Jesper Odelberg att testa. Efter ett par snabba accelerationsprov, några graciösa svängar mellan mässans montrar, tvärnitade Jesper framför en spegel. - Den är cool, konstaterar Jesper.  Futtigt med grå plast Men en joystick i grå plast tyckte han var lite futtigt. Om han fick bestämma skulle den bytas mot en knopp i polerat ädelträ modell sportbil. - Att det finns lite fräck design på en rullstol tycker jag faktiskt är rätt viktigt. Handikappfrågor i stort och smått engagerar Jesper Odelberg och fyller hans tid. Både på scenen och i kanslihuset där politikerna lyssnar på hans erfarenheter. - Jag ser mig i första hand som artist. I andra hand som rådgivare hos socialministern och först i tredje hand som CP-skadad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.