Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sen här Porschen får godkänt av komikern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

GÖTEBORG. Komikern Jesper Odelberg testar nya rullstolen från Porsche.

- Kärran får klart godkänt betyg, men den borde funnits i guldfärg.

I går var det världspremiär för rullstolarnas svar på terrängjeepen.

Foto: WIRIDEN JAN

Den heter Adventure och har utvecklats av ett ingenjörsteam på anrika Porschefabriken i Tyskland. På handikappsmässan Leva&Fungera på Svenska mässan i Göteborg visades skapelsen i går för första gången. Expressen bad Jesper Odelberg att testa. Efter ett par snabba accelerationsprov, några graciösa svängar mellan mässans montrar, tvärnitade Jesper framför en spegel. - Den är cool, konstaterar Jesper.  Futtigt med grå plast Men en joystick i grå plast tyckte han var lite futtigt. Om han fick bestämma skulle den bytas mot en knopp i polerat ädelträ modell sportbil. - Att det finns lite fräck design på en rullstol tycker jag faktiskt är rätt viktigt. Handikappfrågor i stort och smått engagerar Jesper Odelberg och fyller hans tid. Både på scenen och i kanslihuset där politikerna lyssnar på hans erfarenheter. - Jag ser mig i första hand som artist. I andra hand som rådgivare hos socialministern och först i tredje hand som CP-skadad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.