Semi Oueslati, 43, har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 20-årig man som skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-medlem i Norrköping. Foto: PolisenSemi Oueslati, 43, har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 20-årig man som skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-medlem i Norrköping. Foto: Polisen
Semi Oueslati, 43, har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 20-årig man som skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-medlem i Norrköping. Foto: Polisen
Bakgrunden till skjutningen kan vara en konflikt mellan mc-klubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping. Foto: Niklas Luks/NyhetswebbenBakgrunden till skjutningen kan vara en konflikt mellan mc-klubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben
Bakgrunden till skjutningen kan vara en konflikt mellan mc-klubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping.  Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben

Semi Oueslati jagas för mordet på vittnet

Publicerad

Semi Oueslati, 43, med stark koppling till gänget Black cobra jagas för mordet på ett 20-årigt vittne.

Vittnet sköts ihjäl på en parkering dagen innan han skulle vittna mot en Hells Angels-man.

Sen dess är Oueslati spårlöst försvunnen – nu kan han efterlysas internationellt.

Semi Oueslati, 43, har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 20-årig man som skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-medlem i Norrköping.

Oueslati, som åtminstone tidigare har haft en framstående eller ledande roll inom Black cobra, begärdes häktad i går, tisdag. Och på onsdagen kom beslutet.

– Syftet med häktningen är att vi ska kunna efterlysa mannen internationellt, eftersom han inte är gripen än, sa chefsåklagare Torsten Angervåg på tisdagen.

Det innebär att jakten på den misstänkte mc-mördaren, som befaras ha flytt landet, trappas upp.

– Jag kommer inte kommentera särskilt mycket, säger vice chefsåklagare Mats Näkne, som leder mordutredningen kort innan förhandlingarna inleds i Norrköping.

Därefter har han inte gått att nå.

Risk att han fortsätter

Oueslati anhölls tidigt i sin frånvaro misstänkt för dödsskjutningen, där även en annan man skadades. Utöver Oueslati anhölls en 31-årig man i sin frånvaro, misstänkt för samma brott. För lite mer än en vecka sen överlämnade han sig själv till polisen.

Oueslati är dock fortsatt spårlöst försvunnen. I häktningsframställan mot honom står det att det finns:

√ Risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

Och:

√ Risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Hotade poliser: Vänta bara

Det är inte första gången Semi Oueslati syns i rättssammanhang. Sommaren 2015 dömdes han till villkorlig dom och att betala dagsböter för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

I stämningsansökan då stod det att han, efter en misstänkt misshandel, omhändertogs av polis efter att ha knäat en polisassistent i skrevet. Samtidigt som Semi Oueslati sen ska ha krängt med kroppen för att undvika handfängsel ska han ha sagt:

– Vänta ni bara, när ni är själva ska jag plocka er en och en, ni kommer inte vara så tuffa när jag söker upp er när ni är ensamma, ni kommer få se.

Väl i polisbilen ska hoten ha fortsatt:

– Jag ska knulla era brickor, vänta bara får ni se, står det i stämningsansökan.

Åklagaren: Vidrig typ av våld

Semi Oueslati förekommer i flera ytterligare rättsdokument genom åren. Vissa gäller fortkörning. Andra betydligt grövre brott:

2004 frigavs Semi Oueslati efter att ett nio år långt fängelsestraff för grovt rån och försök till dråp. Han har även dömts för dopingbrott, försök till utpressning och brott mot vapenlagen. Då hade han gömt en skarpladdad pistol – en Taurus – i en klädkammare.

Men de nya misstankarna är de grövsta. Den mördade 20-åringen skulle vittna i rätten mot en 29-årig medlem i Hells Angels supporterklubb Red and White Crew. Fallet gällde ett mordförsök mot 20-åringen själv. Men vittnesmålet hann aldrig komma. Mördarna letade upp vittnet på en parkering i Hageby, Norrköping, och sköt ihjäl honom.

Bakgrunden till skjutningen kan vara en konflikt mellan mc-klubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping. Det mördade vittnet ska ha koppling till det sistnämnda gänget, samtidigt som vänskaper enligt uppgift går samman mellan Black cobras och Red and White Crews medlemmar.

– Det är viktigare än någonsin att vi inte kapitulerar inför den här typen av vidriga dåd, har chefsåklagare Torsten Angervåg sagt.

Expressen har sökt chefsåklagaren Torsten Angervåg och vice chefsåklagare – tillika mordutredare – Mats Näkne.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag