Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Semesterön i Grekland stänger ner efter coronautbrott

Viruset ökar i flera europeiska länder
Foto: Menelaos Myrillas / Represented by ZUMA Press, Inc.

Grekland inför stränga restriktioner på semesterön Poros.
Det efter att antalet smittade ökat dramatiskt i landet de senaste dagarna. 

Nu förbjuds folksamlingar över nio personer på ön och att bära mask blir obligatoriskt, skriver The Guardian

Den grekiska ön Poros ligger strax utanför Greklands huvudstad Aten. De senaste dagarna har flera dussin nya coronasmittade bekräftats på ön. För att komma tillrätta med viruset införs nu hårda restriktioner, restauranger och nattklubbar får inte ha kvällsöppet, marknader förbjuds, man får inte umgås i större folksamlingar än nio personer åt gången och munskydd är obligatoriskt oavsett om man är inomhus eller utomhus, skriver The Guardian. 

Över hundra nya fall 

Under torsdagen registrerades det över 153 nya fall av coronasmittade i hela Grekland. Det är den högsta siffran sedan den 21 april då man bekräftade 156 smittade efter ett utbrott i huvudstaden Aten.

Totalt har nu 5 123 personer smittats i landet och 210 personer har dött på grund av sjukdomen. 

Enligt de grekiska myndigheterna beror den nya smittökningen på nattklubbar och sociala sammanhang och under torsdagen meddelade man att man stänger alla gränser på marken kommer att hållas stängde under natten, förutom gränsen mot Bulgarien. 

”Det är dumheter att inte ta detta på allvar”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.