Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Semesterkaos – sju SAS-plan inställda

Sju SAS-flyg till semesterorter i Europa har ställts in under helgen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Enligt SAS är orsaken till den inställda avgångarna brist på besättning.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Freja Annamatz, presschef på SAS.
Foto: SAS

Sju SAS-flyg till semesterorter i Europa har ställts in under helgen. Det är en av årets mest intensiva flyghelger vilket gör det svårare att få in ersättningsplan och trycket på kundtjänsten är stort.

– Jag hoppas att våra resenärer kan ha tålamod och vi hjälper dem så fort vi kan för att de ska komma fram till sina destinationer, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Under söndagen har ett plan till Nice från Arlanda 17.15 och ett plan till Malaga från Landvetter 10.25 ställts in. 

– Orsaken är brist på besättning. Vi har en väldigt intensiv period just nu, men jag har ingen närmare förklaring vad bristen beror på, säger Freja Annamatz.


LÄS MER: Familjen drabbad av kaoset: ”Förjävligt” 


Svårt att nå kundtjänst

På SAS sida på Facebook skriver flera drabbade att det är svårt att nå fram till företagets kundtjänst – telefonkön är på mellan en och tre timmar, enligt inläggsskrivarna. 

– Vi jobbar för heltryck i vår kundservice för att ta hand om alla de förfrågningar som kommer in – men när det blir inställda flyg vid sådana här tillfällen så kontaktar vi ju passagerarna via mejl och sms. Även information om ombokningar kommer den här vägen, så vi informerar så fort vi vet hur ombokningarna blir och vi arbetar så fort vi kan för att hjälpa våra resenärer, säger Freja Annamatz

Stora problem under söndagen

Under lördagen ställdes hela fem fullbokade flyg till Palma, Nice, Alicante, Paris och Frankfurt med SAS från Arlanda in.

Orsaken till de inställda flygen är problem med teknik och brist på besättning på grund av plötsliga sjukskrivningar och annat, enligt SAS.

– Det är ju problem som en vanlig tisdag i november är lätt att hitta ett annat plan som tar över. Så det är ju från ett sådant perspektiv en mer ansträngd situation när det kommer tillsammans med oväntade sjukskrivningar – återverkningarna blir tyvärr mycket större vid de här mer intensiva perioderna, sade Freja Annamatz på lördagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.