SÄG OMELETT! Helle Thorning-Schmidt, Jonas Gahr Støre och Stefan Löfven – och bilden Thorning-Schmidt tog vid minnesstunden för Nelson Mandela, med Barack Obama och David Cameron.
SÄG OMELETT! Helle Thorning-Schmidt, Jonas Gahr Støre och Stefan Löfven – och bilden Thorning-Schmidt tog vid minnesstunden för Nelson Mandela, med Barack Obama och David Cameron.

Selfiedrottningens nya offer: Stefan Löfven

Publicerad

Danska statsministern Helle Thorning-Schmidt är en selfiedrottning.

Hennes senaste "offer" klingar högt - Statsminister Stefan Löfven och AP-ledaren Jonas Gahr Støre.

– Jonas! Du måste hålla telefonen högre upp, säger Thorning-Schmidt till Støre enligt norska Dagbladet.

Den danska statsministern Helle Thorning-Schmidt verkar samla på selfies med kändisar.

Förra året, mitt under minnesceremonin för Nelson Mandela, tog president Barack Obama, Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt och Storbritanniens premiärminister David Cameron en selfie.

Händelsen blev riktigt uppmärksammad och vissa ansåg att Thorning-Schmidt gjort bort sig.

– Det duger inte, hon är där som Danmarks statsminister. När jag ser bilderna tänker jag inte att de är tagna på en minneshögtid. Jag får mer känslan att det handlar om en revy eller cabaret, sa den danska stilexperten Inge Corell enligt BT då.

"Fotar som en professionell"

Nu kommer nästa spex. Statsminister Stefan Löfven är på besök i Norge. Han deltar i den facklig-politiska samorganisationen Samaks kongress och då passade Helle Thorning-Schmidt på att ta en selfie med honom och AP-ledaren Jonas Gahr Støre.

– Hehehe, du är allt bra på det, Helle, skojar AP-ledaren Jonas Gahr Støre, enligt norska Dagbladet.

– Du fotar ju som en professionell, säger statsminister Stefan Löfven.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag